Taakse poistu (jos jaksat)!

No Comments

Upseeriliitto esittää jäsenkunnalleen mahdollisuutta erota virastaan jo 48-vuotiaina. Irtisanoutuvalle upseerille maksettaisiin yhden tai kahden vuoden bruttopalkkaa vastaava eroraha. Täyttä sotilaseläkettä he alkaisivat saada 55-vuotiaina kuten nykyisinkin.

Upseeriliiton puheenjohtajan Harri Westerlundin mielestä kaikkien yli 50-vuotiaiden fyysinen kunto riitä edes sodan ajan esikuntatehtäviin.

–       Erorahan turvin he voisivat kouluttautua uuteen työhön jollekin muulle sektorille, Westerlund pohtii Turun Sanomissa.

Kohtalaisen absurdi ehdotus aikoina, jolloin kaikkialla pyritään työurien pidentämiseen. Ja vielä absurdimpaa, että ehdotus tulee ammattiryhmältä, joka saa viran puolesta kuntoilla ja reippailla työaikanaan.

Jos alle viisikymppinen upseeri ei jaksa istua edes kasarmilla, mihin tehtävään hän voisi uudelleenkouluttautua. Sitä paitsi kriisin eskaloituessa 49-vuotias evp-upseeri joka tapauksessa määrättäisiin esikuntatehtäviin vaikka hän olisikin uudeenkouluttautunut kevyempään taksirengin tehtävään. Teinieläköitymisen sijaan parempi keskustelunavaus olisi ollut upseerien työkyvyn ylläpitoon ja parantamiseen  tähtäävien uudistusten ehdottaminen.

Upseerit ovat toistuvasti nostaneet keskusteluun sen faktan, että viime vuosina palvelukseen astuvien varusmiesten kunto on ollut  laskussa ja keskipaino nousussa. Olisiko pitänyt vilaista välillä upseerikerhon vessan peiliin?

Leave a Reply