Voi voi, Posti-Posti!

6 Comments

Tarkoitukseni oli tänään keskeyttää oman yritykseni postinkanto loman ajaksi. Kilautin postin puhelinpalveluun. Minulle vastattiin kohtuu lyhyen odotuksen jälkeen:

Yksityispostin voi keskeyttää puhelimitse, mutta yrityspostin vain verkossa tai Postin palvelupisteessä.

Selvä. Kokeilinkin heti verkkopalvelua. Mutta sinne voi tunnistautua vain Osuuspankin, Danske Bankin tai Nordean tunnuksilla. Harmikseni olen Handelsbankenin ja Ålandsbankenin asiakas. Niiden tunnukset eivät käy. Ei myöskään mobiilivarmenne. Mahdollisuudet olivat fifty-fifty eikä arpa tällä kertaa osunut omalle kohdalleni. Mutta ei hätää. Viimeisenä oljenkortena on käytettävissä vielä fyysinen asiointi.

Poikkesin siis kotimatkallani lähipostiini. Mutta siellä jakelua ei voinut keskeyttää, sillä ovessa olevasta kyltistä huolimatta lähipostini ei olekaan Posti täysillä oikeuksilla. Olemme vain asiamiesposti. Keskeytys pitää tehdä Posti-Postissa. Kysyin postivirkailijalta, missä lähin Posti-Posti on. ”Keskustassa”, hän vastasi.

Näyttökuva 2016-7-5 kello 19.53.38

Keskusta on Turun kokoisessakin kaupungissa aika avara käsite. Siksi ajattelin varmuudeksi soittaa hieman ennen klo 17 uudelleen Postin puhelinpalveluun ja kysyä, missä on lähin A-oikeuksin varustettu Posti-Posti. Naputtelin pari minuuttia erilaisia numerovalintoja, jotta minut ohjattaisiin oikeaan palveluun. Matkan varrella jo varoiteltiin, että palvelu olisi pahoin ruuhkautunut. Yllättävän nopeasti alkoi kuitenkin hälyttää ja automaatti vastasi: ”Arkipäivisin puhelinpalvelumme sulkeutuu klo 15.” Tätä ei tietenkään kannattanut kertoa ennen valintojen kysymistä. Otetaan kaikki irti asiakkaan turhautumisesta!

Posti-Postilla menee mediatietojen mukaan huonosti. En ihmettele. Heillä ei ole halua palvella asiakkaitaan. Eilen tilasin itselleni sortsit ja liivin Zaran alennusmyynnistä. Tein tilauksen aamupäivällä. Paketti lähti eilen Espanjasta ja oli käsissäni Turussa tänään iltapäivällä. Matkan verralla kuriiri kysyi tekstiviestillä pariin otteeseen minne haluan pakettini toimitettavan, jotta saan sen itselleni kätevimmin. Paketin toimitti DHL.

Näyttökuva 2016-7-5 kello 19.10.42

6861471080_1_1_1Kusti polkee heinäkuun
turhaan postiani laatikkoon,
jota kukaan ei tyhjennä.
Siitä säästyneellä ajalla hän
voisi vaikka leikata nurmikkoni.
Mutta ei se minun luitani särje.
Kävelen rantabulevardilla DHL:n
toimittamassa potkupuvussani
– ja viheltelen.

6 Comments (+add yours?)

 1. Eeri
  heinä 05, 2016 @ 19:00:32

  Hyvä kirjoitus.

  Haluaisin tuoda esiin mahdollisen vinkin joka saattaa helpottaa tulevaisuudessa verkkoasiointia ja mobiilivarmenteella kirjautumista. Osuuspankki tarjoaa mahdollisuuden tunnistautua mobiilivarmenteella vaikka et olisi pankin asiakas. Tämä onnistuu ensin valitsemalla valittavista pankeista osuuspankin ja seuraavaksi löytyykin heti kohta ”tunnistaudu mobiilivarmenteella”

  Vastaa

  • juuso
   heinä 05, 2016 @ 19:12:39

   Loistava vinkki. Kiitos.

   Vastaa

 2. Posti Oy/ Maiju Fernelius
  heinä 07, 2016 @ 08:57:58

  Hei Juuso,

  Pahoittelemme huonoa asiakaskokemustasi, joka ei johtanut haluamasi palvelun toteutumiseen! Kuvasit asiakaspolun hienosti ja otamme palautteesi huomioon kehittäessämme palveluamme.

  Ensimmäisenä nopeana toimenpiteenä muistutamme asiakaspalveluamme neuvomaan ja varmistamme vielä ohjeistuksen, että yrityspostin voi keskeyttää vain Postin omissa myymälöissä. Kehitämme myös verkkopalveluamme ja kehityslistallamme on lisätä muiden pankkien maksunapit verkkopalveluun. Valitettavasti toteutus ei ole ehtinyt vielä tämän kesän muutoksiin.

  Mikäli sinulla on mahdollista käyttää verkkopalveluita, niin Posti.fi:stä http://www.posti.fi/postit löydät kaikki toimipisteemme ja niiden aukioloajat. Saman tiedon saat myös Postin mobiilisovelluksesta, jonka voi ladata omaan puhelimeen. Postin mobiilisovelluksessa on myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia esim. verkkokauppatilauksiin liittyen.

  Ystävällisesti

  Posti Oy
  Maiju Fernelius

  Vastaa

  • juuso
   heinä 07, 2016 @ 15:33:52

   Kiitos vastauksestasi. Voimia uudistuksiin ja palvelun parantamiseen.

   Vastaa

 3. Tero
  heinä 26, 2016 @ 22:45:46

  Hauska juttu, kiitos!

  Postin toiminnasta tosin hauskuus on kaukana, asia on kuten kirjoitit, yhtiöllä ei ole halua palvella asiakkaitaan. Ilmeisesti johtajat saavat palkkansa ilmankin, ei siis tarvitse ponnistella.

  Merkillisintä tässä on se, että Postilla on ”lupa” toimia aivan miten itse parhaaksi näkevät. Periaatteessa Postin toimintaa valvoo Liikenne- ja viestintäministeriö, käytännössä Posti laatii itse omat sääntönsä.

  Olen yrittäjä ja minulle on kertynyt kaikenlaisia ”hauskoja” kokemuksia Postin toiminnasta vuosien varrelta. Maiju Ferneliukselta saamasi pahoitteluviesti on heidän standardivastauksensa. Siinä on ”asiaa” sen verran, ettet huomaisi sisältöä automaatin kirjoittamaksi, mutta sisältö on aina tuo sama. Viestin ”…otamme palautteesi huomioon kehittäessämme palveluamme” ennustaa lisää maksettavaa. Ehkä tiedätkin, Posti-suomi-sanakirjan mukaan ”palvelun kehittäminen” = hinnankorotus.

  Terveisin,
  Tero

  Vastaa

Leave a Reply