Parhaita käytäntöjä käytännössä: uusasiakashankinta

No Comments

Kevätkausi alkaa olla ensi viikon jälkeen taputeltu. Tiimimme on tehnyt häkellyttävän hyviä kaupallisia suoritteita. Kollegani ovat jaksaneet palvella nykyisiä asiakkaitamme ja tehneet heille tuloksekasta työtä. Kehittyvän työyhteisön tulee kuitenkin pystyä hankkimaan myös uusia asiakkaita. Annan tiimillemme kevättodistukseen arvosanan 10. Olemme voittaneet kevätkauden kuudesta tärkeästä kilpailutuksesta viisi. Tässä lyhyt analyysi, miksi uskon meidän menestyneen näin hyvin.

1. Etsimme asiakkaita, joiden toimintaa arvostamme.

Mielestämme on turha edes tavoitella palkintoa, jota ei sydämestään arvosta. Joskus on molemmille osapuolille parempi sanoa heti alkuunsa ei, ennen kuin kuluttaa kummankaan osapuolen aikaa.

2. Valitsemme samanhenkisen, kompaktin tiimin.

Pidämme suunnittelutiimin ytimen aina mahdollisimman tiiviinä. Kolme, maksimissaan neljä jäsentä. Kysymme kuitenkin apua muiltakin. Vältämme tiimin sisäisiä opponentteja. Laatu korvaa määrän.

3. Pidämme asiakkaaseen tiivistä yhteyttä.

Suunnittelun mittaan kyselemme ehkä kyllästymiseen asti. Emme halua rakentaa huteralle perustalle. Haluamme asiakkaaseen kontaktipintaa myös markkinoinnin ulkopuolelta. Viisautta voi olla muuallakin;)

4. Katselemme aidan toisellekin puolen.

Pidämme katseen pallossa, mutta uskallamme katsoa myös ympärillemme. Parhaat käytännöt löytyvät usein täysin toiselta toimialalta. Haluamme rohkaista asiakkaitamme avaamaan uusia latuja.

5. Annamme tiimille vastuuta.

Tiimimme ovat samanhenkisiä, mutta moniäänisiä. Annamme mahdollisuuden nuorille, mutta osamme arvostaa myös kokemusta. Kukaan meistä ei ohjaa suunnittelua ulkopuolelta. Kannustamme. Luotamme.

6. Annamme itsellemme luvan innostua.

Emme vanno ismien nimeen. Poikkeuksen tekee höpsismi. Uskallamme pelleillä, madaltaa kynnystä villienkin ideoiden ehdottamiseen. Innostumme, nauramme. Ilo tarttuu tiimin sisällä ja näkyy asiakkaalle.

7. Opimme voitoista ja tappioista.

Yksikään voitto ei ole itsestäänselvyys. Jännitämme kollektiivisesti. Iloitsemme kollektiivisesti. Joskus petymme. Haluamme ymmärtää plussat ja miinukset. Kerromme saamamme opit myös kavereille.

8. Olemme nöyriä.

Voi kuulostaa kliseeltä, mutta valitessaan kahdesta hyvästä asiakas valitsee kumppanin, joka on annetun haasteen edessä enemmän nöyrä ja älykäs kuin viisas ja itsevarma. Nöyrä ja alykäs tekee harvemmin virheitä asiakkaan rahoilla.

 

Papukaijamerkki.svg

 

Leave a Reply