Kuunnellaan hiljaisuutta

No Comments

Hattutemppuja on kahdenlaisia. Sulkien lisäksi hattuun kannattaa sovittaa joskus myös jäitä.

Kilpailuyhteiskunnassa arvostetaan mitattavia saavutuksia. Uusi asiakkuus tuntuu olevan arvostetumpi kuin vanhan asiakassuhteen pitkäjänteinen hoito. Kansanedustajien aktiivisuutta mitataan monesti heidän tekemiensä aloitteiden määrällä. Jo nappuliigassa maalitykit vievät huomion luottopakeilta.

Minua tuntevat varmasti ihmettelevät, että esittääpä kaveri nyt nöyrää. Tapanani kun ei ole koskaan ollut vaieta saavutuksistani. Vaikka puhun häpeilemättä itsestäni, haluan vilpittömästi uskoa, että puhun yhteisistä saavutuksistamme. Tiedostan (ainakin aika ajoin) sen, että yksin olen aika mitätön. Parhaimmillani erinomaisen hyvä, heikoimmillani täysin muitten kannateltava.

Maailma on muuttunut sitten vuorisaarnan. Siinä sanotaan, että ”hiljaiset perivät maan”. Hiljaisilla viitataan kärsivällisiin ihmisiin, jotka eivät  vaadi itselleen oikeuksia tässä maailmassa. He odottavat aikaa, joka antaa heillekin oikeutensa. Odottavan aika on pitkä.

Siksi ehdotankin, että ensi viikolla, jokainen meistä huomioi ympärillään myös hänet, joka ei pidä melua itsestään. Kuunnellaan hetki hiljaisuutta. Ehkä opimme silloin jotain itsestämmekin.

 

Leave a Reply