Se ei pelaa joka pelkää

No Comments

Nuorena alkanut yrittäjyys on opettanut minut hyvin kilpailuhenkiseksi. Nytkin yrityksemme on mukana monessa kiinnostavassa kilpailutuksessa. Teemme työtä vimmaisesti voittaaksemme. Vain voitolla maksetaan palkat.

”Hyvä tappio opettaa enemmän kuin huono voitto.”

En ymmärrä, mihin moinen väite voi perustua. Sitä ei ole ainakaan lausunut kukaan tulosvastuullinen tai omilla varoillaan operoiva.

Viime viikot minulla on ollut taas kaikki pelissä. Yritän – ja kannustan työkavereitanikin yrittämään – niin kauan kuin pallo on pelissä. Käyn kovilla kierroksilla. Jos minulla olisi aktiivisuusranneke, se olisi räjähtänyt aikoja sitten atomeiksi.

Akku on punaisella, mutta ennen lomaa pitäisi tehdä vielä ainakin neljä voittavaa tarjousta. Samalla on pidettävä hyvää huolta nykyisistä asiakkaista. Tulee löytää aikaa kuunnella työkavereita. Pitää rauhoittua kuulemaan hiljaiset signaalit.

En tiedä, kumpi minua motivoi enemmän: voiton riemu ja häviön pelko. Ehkä voitto, sillä jokainen voitto on kollektiivinen. Tappio on parhaassakin tiimissä AINA musertavan henkilökohtainen. Sykettä koneeseen nyt. Kaikki peliin. Meillä ei ole kuin voitettavaa.

 

1а-все-на-укр

 

Leave a Reply