Hyttynen paratiisissa

No Comments

Elin lapsuuteni Kokemäenjoen delta-suiston alkulähteillä. Sen rehevyydelle ei Suomessa vedä vertoja mikään muu kuin nykyinen asuinpaikkani Turun Katariinanlaakso. Ravinteikas, lehtomainen maaperä saa kaiken kasvamaan hurjaa vauhtia. Flora kukoistaa jakaen ehtymätöntä mettään maan ja taivaan täyttävälle faunalle.

Alkukotini sijaitsee Kokemäenjoen sivuhaaran – Kirkkojuovan – rannalla. Kotiani vastapäätä joessa oli saari nimeltä Saari. Pari-kolme kilometriä kodistani alavirtaan Sunniemessä pyydystettiin sata vuotta sitten sampi, jolla oli pituutta 2,65 metriä ja painoa 152 kiloa. Pidän grillatusta sammesta. Pienemmät ovat herkullisempia.

Muinaista sampeakin suurempi ihme oli Kirkkojuovassa Ulvilan keskiaikaisen kirkon, Paalan kartanon ja Saaren kartanon välisessä kantiltaan kolmensadan metrin kolmiossa sijainnut Pikkusaari. Siellä oli kaikkea. Uskomattoman rehevä kasvillisuus kätki piiloihinsa miljoonia hyttysiä ja sudenkorentoja.

Lapsuusvuoteni tekivät minusta immuunin hyttysille.

Työviikko oli tapahtumarikas. Sen päätteeksi söimme terassillamme sushia ja avasimme pullon valkoviiniä. Kaikki oli levollista ja kaunista. Linnut lauloivat. Läheisen koripallokentän tauottomasti jatkuva pomputus oli miltei hypnoottista. Äänettömät city-hyttysetkin pyörivät ympärillämme. Entä sitten? Just another day in paradise.

 

12-610x392

Leave a Reply