Samassa pöydässä

No Comments

Yksi parhaista lukemistani ammattikirjoista on Per Robert Öhlinin kymmenen vuoden takainen, mutta yhä hykerryttävän ajankohtainen ja liikuttavan inhimillinen Branding enligt Forrest Gump. Kuka olisikaan parempi brändinrakentaja kuin kultasormi Forrest?

Kun kuulin tänään Cheekin laulavan radiossa Sillat, totesin itsekseni, että harva meistä osaisi kiteyttää loppuunpalaneet henkilösuhteet nasakammin kuin yksi aikamme aliarvostetuimmista muusikoista.

 

Miks sä sytytit sillat palaa?

En löydä enää sun luo

Teitkö sä tän tahallaan?

Nyt kaikki palaa.

Miks sä sytytit sillat palaa?

Sun liekit satuttaa mua

Jätit mun maailman palamaan

Nyt kaikki palaa

 

Cheek lienee kirjoittanut hittinsä parisuhteesta, mutta sen sanoma soveltuu vähintään yhtä hyvin työ- ja asiakassuhteisiin. Teiden erotessa liian usein käytetään palavan maan taktiikkaa. Ehkä on helpompi erota, kun mennyt suhde todetaan puolin ja toisin paskaksi.

Jokainen suhteen päättyminen satuttaa. Niin siviilissä kuin työelämässäkin. Erityisesti työssä on hyvä muistaa, että päättyneen suhteen osapuolet istuvat suurella todennäköisyydellä enemmin tai myöhemmin samassa pöydässä. Uudelleen tavatessa roolit ovat usein muuttuneet. Silloin mitataan, miten tyylikkäästi ero hoidettiin.

 

burning-bridge

Leave a Reply