Parempi lentää kuin laulaa

No Comments

Kuulin tänään Suomen Ekonomien organisoimassa LEAN-koulutuksessa aivan hurmaavan uuden termin: johtoryhmän entropia. Termiä tärkeämpää oli oivaltaa sen sisältö. Entropia selittää sen, miksi johtoryhmätyöskentely ei monestikaan onnistu toivotusti. Johtoryhmän päätettäväksi nousee kahdesta syystä asioita, jotka eivät ole jory-tasoisia.

  1. Johtoryhmän jäsenten egoa hivelee ratkaista asioita pääsääntöisesti muiden puolesta.
  2. Johtoryhmän jäsenet eivät halua luopua omasta autonomiastaan, ja käsittelevät siksi  itselleen harmittomia kolmannen osapuolen asioita.

Sen sijaan, että johtoryhmä päättäisi esimerkiksi yrityksen koko henkilöstön vastuullisesta matkustusohjesäännöstä, se takertuu alaistensa työsuhdeautojen hintarajoihin ja soveliaisiin lisävarusteisiin. Itselleen rehellinen jory ei kietoudu lillukanvarsiin.

Entropialla tarkoitetaan informaatiota, jota järjestelmä tuottaa, mutta ei voi hyödyntää. Tai tässä esimerkissä johtoryhmä ei halua soveltaa informaatiota omaan toimintaansa. Entropian väheneminen hälventäisi organisaation epävarmuutta ja epätietoisuutta. Tavoittelemisen arvoista, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Entropian tarkoitushakui- nen vähentäminen tarkoittaisi sitä, että johtoryhmäläisen tulisi elää omien oppiensa mukaan.

Kiinalainen viisaus sanoo: ”Hanhi ei seuraa aurassa johtajaa siksi, miten se laulaa, vaan siksi, miten se lentää.”

 

canada-geese-in-flight

 

 

Leave a Reply