Kenen ehdoilla?

No Comments

Vaimollani on kaksi sisarta. Siskosten äiti on aina korostanut heille opiskelun ja itsenäisyyden tärkeyttä. Aina on mahdollista, että paraskin parisuhde loppuu syystä tai toisesta ja puolisojen pitää tulla toimeen omillaan.

Äidit ovat usein oikeassa.

Näin eilen ryhmän parhaassa työiässä olevia ihmisiä, jotka olivat olleet tiiviissä työsuhteessa 10-15 vuotta. Sitten suhde loppui. Osapuolet eivät kasvaneet erilleen vähitellen. Päätös oli lopulta ennakoimaton ja yksipuolisesti työnantajan.

Nyt elämänsä parhaassa iässä olevat ihmiset olivat lamaantuneita. He olivat eläneet elämäänsä työnantajan ehdoilla. He eivät olleet huomanneet pitää huolta itsestään, osaamisestaan ja markkina-arvostaan. Vuosien hyvän työn jälkeen he kokivat olevansa arvottomia.

Parasta, mitä työelämässä kiinni oleva työntekijä voi tehdä itselleen, on terveen itsekkyyden ruokkiminen. Työntekijä: Ole utelias. Kehity tai kuole. Se on myös työnantajasi etu.

 

Leave a Reply