Maunula

No Comments

Olen aina ollut kiinnostunut vähän kaikesta, mutta en erityisesti mistään tietystä. Onkin aika luontevaa, että minusta tuli mainosmies. Olisi minusta voinut tullut toimittajakin. Vähän tulikin. Tai kirjailija. Se on (vielä) toteutumaton unelma. Yksi asia johtaa toiseen. Päivän alkaessa en tiedä mihin se päättyy.

Tänään luin iltapäivälehdestä Waltari-yhtyeestä tutun Kärtsy Hatakan uudesta Maunula-sooloalbumista. Ymmärsin tunnistavani Hatakan henkilöhahmon, mutta en hahmottanut, millaista musiikkia Waltari tekee. Siksi päätin kuunnella iltapäivän bändin tuotantoa. Se yllätti minut sekä soundeillaan että sarkastisilla sanoituksillaan. Hatakan tuore soololevy on tehty kunnianosoitukseksi edesmenneelle maunulalaiselle Flatus-bändille. En osannut sijoittaa Maunulaa Helsingin kartalle. Nimi on tuttu jostakin tienviitasta. Pian huomasin syventyneeni tunniksi hurmaavan vauva.fi:n Maunula-keskusteluketjuihin.

Mielenkiintoista oli, että Hatakan levy oli saanut tukea Maunula-seuralta. Wikipedian mukaan Maunula oli aikanaan tunnettu ongelmalähiönä, jonka kautta kovat huumeet rantautuivat Suomeen. Nyt entisen ongelmalähiön kaupunginosaseura turvaa osaltaan kulttuurihistorian siirtymistä jälkipolville. Luultavasti 70-80-luvun narkit ovat kuivilla, sillä levyn tuottamiseen oli kerätty myös joukkorahoitusta. Maailma muuttuu. Eikä aina laisinkaan huonompaan suuntaan.

 

22945873

Leave a Reply