Viikon uutiset – ja niiden taustat

No Comments

The Voice of Finland sai viidennellä tuotantokaudellaan mielestäni ensimmäisen voittajan, jolla on mahdollisuus nousta todelliseksi tähdeksi. Onnea, Suvi Åkerlund. Näin netissä jonkun iltapäivälehden videohaastattelun, jossa toimittajan ensimmäinen kysymys oli: ”Miltä nyt tuntuu.” Kaisa Mäkäräinen ehdotti jossakin haastattelussa, että urheilijalle annettaisiin vartin rauha maalintulon jälkeen. Kun syke huitelee kahtasataa ja viimeisen pystypaikan kolme pummia v***ttaa, on vaikea antaa analyyttistä vastausta syväluotaavaan kysymykseen: ”Mikä meni pieleen?” Viihde- ja urheilumaailma ovat oma lukunsa. Talouselämä ei juurikaan jää näistä paljoa jälkeen. Pörssiyhtiöiden tulostiedot- teissa musta maalataan valkeaksi sanankäänteillä, joiden mitäänsanomattomuudesta moni ammattipoliitikkokin olisi kateellinen. Mitä julkisesti noteeratut yhtiöt voisivatkaan sanoa? Retoriikka on kanteiden pelossa huolella muotoiltu liukkaaksi ja vaikeasti tartuttavaksi.

Silti joskus kaipaisin mahdollisuutta vastata omalta osaltani, miten suoritimme esimerkiksi viime viikolla. Kiitos kysymästä. Vuonna 1999 perustamani markkinointiviestintätoimisto on noussut eilen julkistetussa mainetutkimuksessa jo seitsemänneksi. Saimme omalta osaltamme viime viikolla tilatut työt valmiiksi ajallaan ja laadukkaasti. Teimme myös pari isoa tarjousta, joihin olimme tavattoman tyytyväisiä. Työkaverit olivat terveinä. Naurettiin paljon. Olin tavattoman väsynyt työviikon päätyttyä. Kotona söimme maukasta kalkkunaa ja katsottiin televisiota. Pojilla ja heidän tyttöystä- villään tuntuu olevan kaikki kohdillaan. Hyvin nukutun yön jälkeen käydään tänään tapaamassa vanhempia Satakunnassa. Huomenna sataa, ei kannata pestä autoa. Tullaan yöksi kotiin. Oma sänky. Huomenna kait laitetaan haudutettua lihapataa. Kukahan ehtii syömään? Seuraavan parin viikon aikana taitaa olla yksi ei-matkapäivä. Seisova ilma on tunkkaista. Vierivä kivi ei sammaloidu. Maalit eivät tule, ne on tehtävä. Latteuksia. Totuuksia. Elämää.

MM-Maine-2016-logo

Leave a Reply