Turku on kehitysalue

No Comments

Olen tyytyväinen turkulainen. Mielestäni täällä on asiat hyvin hoidettu ja nuori virkamiesjohto katsoo rohkeasti eteenpäin. Mutta on kaupungissa myös mätäpaise.

Päivän Turun Sanomat kirjoittaa, että pysäköintivirhemaksua ollaan korottamassa lain sallimaan 80 euron maksimiin. Se olisi ihan jees, jos autoilijoille ensin annettaisiin mahdollisuus maksaa pysäköinti ennakolta. Turun on pakko olla länsimaiden ainoa kokoisensa kaupunki, jossa pysäköintiä ei voi maksaa kännykällä.

Yhden päivän aikana pysäköin Turussa kahdesti kadun varteen. Toiseen automaattiin ei kelvannut ainoa taskussa ollut kolikko, joka sattui olemaan kaksieuroinen. Kävin vaihtamassa rahat kahvilassa (piti ostaa suklaapatukka, koska ”rahanvaihtoa ei suoritettu”) ja sain pysäköintini maksuun. Seuraavassa pysäköintiruudussa parin korttelin päässä automaatti ei huolinut 20 senttisiäni.

Soitin jollekin pysäköinninvalvonnasta vastaavalle virkamiehelle, joka sanoi, että kännykkämaksua on harkittu, mutta sitä ei ole otettu käyttöön, ”koska meillä on jo käytössä kolikkomaksuvaihtoehto.”

Yllä kuvattu on tapahtunut vuonna 2011.

 

Leave a Reply