Enemmän plussaa kuin miinusta

1 Comment

Kollegani sanoi minua tänään negatiiviseksi. Annan hänelle anteeksi, sillä hän ei tiedä, mistä puhuu. Sattumoisin tunnen itseni paremmin. En ole tuskin koskaan negatiivinen. Olen miltei aina positiivinen ja sen vastapainoksi – teatraalisen vihainen. Negatiivisuus syö energiaa, sopiva kiukku luo sitä.

Olen koko työurani ollut vastuussa paitsi omastani, myös lukemattomien työkavereitteni ja heidän perheittensä hyvinvoinnista. Se on hyvin raskasta työtä. Se on myös hyvin palkitsevaa työtä. Minulle ei ole työurallani kertynyt omaisuutta Panamaan sijoitettavaksi. Mutta olen saanut paljon tärkeämpää. Ympärilläni on kymmeniä lojaaleita asiakkaita ja työkavereita. Heistä huolimatta koen joskus tavattoman yksinäisiä hetkiä. En ole silloinkaan negatiivinen. En ole tosin positiivinen enkä vihainenkaan. Koen silloin kaiken alleen peittävää surua.

Muistan tämän päivän kaltaisen surullisen päivän kymmenen vuoden takaa. Kuulin silloin radiosta Johanna Kurkelan kauniin Sun särkyä anna mä en –kappaleen. Se lohdutti. Sen verran suomalaisen schlagerin fanittaminen aikamiestä nolostutti, että kävin ostamassa Kurkelan levyn laitakaupungilta.

Tälläkin päivällä on kuitenkin kultainen reunus. Teimme asiakkaallemme työn, jonka nähdessään hän sanoi, että ”tämä on niin ihana, että alan itkeä”. Silmät kostuivat palautteen ansiosta molemmilla puolilla pöytää. Jäimme tänäänkin plussan puolelle.

shutterstock_97127393_hyonteiset_perhoset_p

One Comment (+add yours?)

 1. Markku
  huhti 05, 2016 @ 20:47:08

  Negatiivisia ´naysayereita´ ei kannata kuunnella, eikä heille tule antaa tilaa. Aivot ja ajatukset tulee pitää positiivisella polulla. Elämä on vastuullista tälläkin saralla.

  Olen kuunnellut intensiivisesti muutamien viikkojen ajan Dr. Caroline Leaf äänikirjaa: Switch On Your Brain. Aivan upea opus http://bitly.com/caroline-leaf-aarrearkku joka todentaa monia keskeisiä asioita ajattelusta ja aivojen toiminnasta. Jokainen meistä, voi tehdä valintoja joka päivä ja vaikuttaa omaan ja lähimmäistensä tulevaisuuteen. Suosittelen kirjaa isosti.

  Don´t listen naysayers =)

  Vastaa

Leave a Reply