Huipputyypit

No Comments

Tänään on tasa-arvon päivä.

Olen työskennellyt aina organisaatiossa, jossa jokaisen mielipide on yhtä arvokas. Sukupuoli, ikä, virkavuodet, puoluekanta, uskonnollinen vakaumus tai rotu eivät ole koskaan olleet rajoitteita. Päinvastoin. Mitä moniäänisempi tiimimme on, sitä todennäköisemmin se onnistuu.

Tasa-arvon päivänäkin pitää muistaa, että vaikka olemme tasa-arvoisia, olemme erilaisia. Naiset laulavat keskimäärin miehiä heleämmällä äänellä. Sekakuorossa tarvitaan molempia. Skaalan ääripäät tukevat keskitien puurtajia ja syrjään vetäytyneitä. Moniäänisyys on kaunista, kunhan muistamme laulaa samoista nuoteista. Yhteinen sävel antaa mahdollisuuden myös sooloiluun.

Eilenkin oli tasa-arvon päivä. Silloin vedettiin oikein lippu salkoon sen kunniaksi. Huomenna juhlat on juhlittu ja koittaa arki ilman liputusta. Juhlapuheet on taas aika jalkauttaa työssä ja kotona. Tasa-arvo ei kuitenkaan saa olla tasapäistämistä vaan entistä korkeampien huippujen tavoittelemista.

 

ItWasNeverADress

Leave a Reply