Opi tuntemaan asiakkaasi

No Comments

Olin tänään niin riemastunut, kun törmäsin netissä ZEFin videopostaukseen, jossa Alexandria Pankkiiriliikkeen markkinointi- ja viestintäjohtaja Anssi Huisman kertoo heidän käyttämästään myyntitapaamista edeltävästä profilointikyselystä.

Niin yksinkertaista. Siksi niin nerokasta.

En ole koskaan ymmärtänyt kylmiä myyntikäyntejä. Olen halveksinut niitä. Jos asiakas ei tunne sinua, energiasi menee tapaamisessa oman tunnettuutesi/uskottavuutesi rakentamiseen. Et ehdi kuunnella asiakasta omalta ääneltäsi. Jos puolestaan et tunne asiakasta, energiasi menee sen liiketoiminnan ja tarpeiden ymmärtämiseen. Et ehdi esitellä omaa osaamistasi. Kummassakin tapauksessa tapaaminen jää torsoksi.

Myynnin onnistumiseen on vain kaksi tietä:

  1. Ostajan pitää haluta ostaa sinulta. Sinun pitää osata lämmittää hänet ennen tapaamista olemalla kiinnostava.
  2. Sinun pitää tuntea asiakas ennalta niin hyvin, että tunnistat asiat, missä pystyt olemaan aidosti avuksi.

Neuvon pysymään konttorilla, sen sijaan, että lähtisit kylmään asiakastapaamiseen ilman kunnon taustatöitä. Jos sinulla ei ole aikaa perehtyä paria työpäivää ennalta potentiaaliseen asiakkaaseen, unohda se ja keskity sen sijaan olemassaoleviin asiakkaisiisi. Se on palvelus kaikille.

 

Näyttökuva 2016-3-17 kello 19.20.01

 

 

Leave a Reply