Keskiverron yläpuolella

No Comments

Kävelin tänään palaveriin pitkin Mannerheimintietä. Olin vartin etuajassa. Poikkesin yllättävällä luppoajallani Diesel Storeen katsomaan uutta hupparia.

Tilanne eskaloitui välittömästi.

Kaupassa myyjänä työskentelevä kiusallisen kuohkeahiuksinen nuorimies tervehti minua sisään tullessani vilpittömän iloisesti. Pysähdyin katsomaan paria tuotetta tarkemmin. Puolihuolimattomasti asiakaspalvelija kävi presentoimassa niiden tyylin 70-lukulaisen taustan. Ajauduin hupparirekille. Löysin juuri sellaisen casualin hupparin, jota tajusin etsineeni.

Ja kas, hän oli sielläkin. Myyjä esitteli minulle ihan perustuotteena näyttäytyneen paidan todellisena löytönä. Hän ihasteli, miten hienoa työtä mallimestari oli tehnyt hupparia suunnitellessaan. Hän näytti minulle lukuisia tyylikkäitä yksityiskohtia. Ja totta. Huppari nousi hetkessä keskiverron yläpuolelle. Päätin ostaa sen.

Matkalla kassalle hän kysyi, että enkö olekin kanta-asiakas. Hän sanoi muistavansa minut. Voi olla, että hän sanoo niin kaikille asiakkaille, mutta toimi. Hän kysyi nimeäni ja etsi tietoni kanta-asiakasjärjestelmästä. Tietokone oli hieman epäergonomisesti tiskin alla. Kun hän löysi nimeni tietokannasta, hän nosti katseensa ja huudahti hauskan riemastuneena: ”Moi, Juuso Enala.”

Hän teki kaiken oikein. Lisäksi hän teki päivästäni paremman.
00SFF5_00SUI_900_F

Leave a Reply