Poistuvatko ongelmat, jos niistä ei puhuta?

No Comments

Kreetalainen mytologia kertoo Daidaloksesta ja hänen pojastaan Ikaroksesta. Paetakseen kuningas Minoksen vankilasta neuvokas isä suunnitteli itselleen ja pojalleen siivet vahasta ja sulista. Isä varoitti poikaansa lentämään kultaista keskitietä auringon kuumuuden ja meren pärskeiden välillä. Teini ei luonnollisestikaan kuunnellut isäänsä vaan lensi liian lähelle aurinkoa, jonka kuumuus sulatti hänen siipensä. Ikaros syöksyi mereen.

Lentäminen on nykyisin antiikin aikoja vaikeampaa. Tekniikka kehittyy, mutta ilmatila kaventuu. Viime päivät ovat opettaneet, että ääripäiden väliin mahtuminen ei ole itsestään selvyys.

Sara Chafak oli vieraillut Amerikassa ja Radio SuomiPop leikkasi hänen haastattelunsa niin, että Chafak vaikutti unohtaneen suomen kielen kolmessa viikossa. Media leimasi sinänsä hauskaa haastattelua peukuttaneet kiusaajiksi.

Sxl Smith tunnusti kuvanneensa arveluttavia kotivideoita. Toistaiseksi syytöntä Smithiä puolustaneet leimattiin hulluiksi suvakeiksi.

Hese-Salmela vaati YLEn ohjelmasarjassa suomalaisille lisää työtunteja. PAMin edustaja vastasi, että mitä Salmela jeesustelee, kun ei itse tarjoa riittävästi töitä edes oman konserninsa pätkätyöläisille. Juupas eipäs –keskustelu eskaloitui ja johti Hesen ilmoitukseen, että hän vetäytyy julkisesta keskustelusta.

Arvostelemme poliitikkoja siitä, että he puhuvat, mutta eivät sano mitään. Kannustammeko toisiamme muunlaiseen käyttäytymiseen?

wings1

 

Leave a Reply