Mitä on yliyrittäminen?

No Comments

Suomen mäkikotkien lento ei kanna. Valmentaja sanoi, että harjoituksissa lentää, mutta kilpailuissa ei. Yliyrittäminen pilaa kisasuorituksen.

Miten voi yrittää liikaa?

Toki olen joskus itsekin heikkoina hetkinäni miettinyt, näyttäytyykö tekemiseni muiden silmissä liioitteluna. Olen määritellyt itselleni pysyväissäännön: Mikään, mikä on itselle luontevaa, ei ole liikaa.

Työkaverini kertoi lounaalla opiskelijatyttärestään, joka sai kesätöitä käymällä mahdollisten työnantajien luona. Ei persoonatonta meiliä, ei kiireistä puhelua, ei pinoon hautautuvaa snailmailia. Näiden sijasta rohkeasti Retu-kengät jalkaan, töppöstä toisen eteen ja vanhan liiton face-to-face –kohtaaminen työnantajan kanssa. Toimi!

Oman toimeni ohessa myyn paljon tiimimme tekemiä suunnittelutöitä. Soitan ja sovin tapaamisen. Menen/menemme paikalle. Esittelen idean. Pyydän ja saan palautetta. Päätöstä ei heti kuulu. Täydennän tarjoustamme. Mietin, miten siitä saisi vielä paremman. Seuraan kilpailijakenttää, otan kantaa muutoksiin ja mahdollisuuksiin. Pidän yhteyttä. Uskon, että se on oikea tapa toimia, sillä se on minulle luontainen. Sellaisen kumppanin minusta saisi, jos valinta osuu kohdalleni/kohdallemme. Asiakkaan kuuluu tietää luonteestani sekin, mikä ei selviä Business-Tinderissä. Jos hän valitsee kumppanikseen minut, jatkan liikesuhteessamme samaa (yli-)innokasta yhteydenpitoa. Tieto ja menestys kasvavat vain jakamalla.

Ei ole yliyrittämistä, jos kertoo kumppanilleen kaiken sen, mikä on omasta mielestä tärkeää.

 

EDDIE_2463584b

Leave a Reply