Nopeammin. Korkeammalle. Sinnikkäämmin.

No Comments

Työelämä on kestävyyslaji.

Kerroin työkavereilleni, että viikon päästä tapaan potentiaalisen asiakkaan. Sanoin uskovani, että nyt yhteistyöhön on hyvät mahdollisuudet. Kuulin lievää hymähtelyä.

Déjà-vu.

Tiedän, että kyseisen asiakkaan kohdalla olen sanonut näin ennenkin. Viime vuonna. Edellisvuonna. Uskon vilpittömästi, että nyt on vihdoin oikea hetki. Elämme aikaa, jolloin tavoitteet asetetaan helposti epärealistisen korkealle. Kaiken lisäksi nämä tavoitteet pitää saavuttaa epärealistisen nopeasti. Tulos tai ulos –mentaliteetti saa monet turvautumaan dopingiin.

Vaikka olen verrattain impulsiivinen luonne, työelämässä uskon rauhalliseen etenemiseen. Uuden asiakkaan vakuuttamiseen menee helposti vuosi tai kaksi. Nykyisen asiakkaan luottamusta ei voiteta juhlapuheilla tai prosessikaavioilla vaan pitkäjänteisellä, luottamuksellisella yhteistyöllä.

Tällä viikolla olemme saaneet oikeutettua kritiikkiä sekä nykyiseltä että potentiaaliselta asiakkaalta. Aluksi kritiikki harmittaa, sitten se ilahduttaa. Palaute on aina mahdollisuus oppia. Kaksi hyppyä on mennyt tällä viikolla yliastutuksi. Olemme nyt siirtäneet askelmerkkiä ja yritämme uudelleen. Tiedän, että palautteen antajat huomaavat, että olemme ottaneet opiksi. Olemme luottavaisia. Silti seuraava hyppy jännittää. Mutta siihen ei kannata edes lähteä, jollei usko sen onnistuvan.

 

Näyttökuva 2016-2-25 kello 19.48.53

 

 

Leave a Reply