Kunpa he muistaisivat, mitä sanon

No Comments

Markkinointi ja Mainonta kirjoitti perjantaina, että digitalisaation myötä markkinoijat pyrkivät vähentämään riippuvuuttaan ostetusta mediasta ja sen sijaan rakentavat omia medioitaan. Keskeytysmarkkinoinnista siirrytään inbound-markkinointiin.

Advance B2B:n toimitusjohtaja Mikko Seppä antaa kolme ohjetta onnistuneen inbound-markkinoinnin toteuttamiseksi:

  1. Markkinoijan on tunnettava ostajat hyvin, jotta osataan luoda heille arvokasta sisältöä. Ostajat opitaan tuntemaan analytiikalla.
  1. Toiseksi markkinoijan tulee tunteja millaisia henkilöitä ovat yrityksen nykyiset ja potentiaaliset asiakkaat. Pitää tyypittää ostajapersoonat.
  1. Kolmanneksi markkinoinnin automaation tulee tarjota oikeanlaista sisältöä, oikeaan aikaan, oikeille ihmisille ja oikeassa kanavassa.

Anteeksi vain, Mikko, mutta olipa harvinaisen tyhjänpäiväisiä ohjeita. Luultavasti esimerkiksi Vaeltajankauppa.fi on noudattanut näitä ohjeita, luulee tuntevansa minut ja lähestyy minua sosiaalisessa mediassa aggressiivisesti seuraavanlaisella viestillä:

Näyttökuva 2016-2-14 kello 19.04.14

Ei voisi Talvikas-saappaiden myyjällä enemmän mennä kohderyhmätuntemus vikaan.

On ihan sama, mikä on markkinoinnin tekniikka/kanava, muistisääntö menestykseen on helppo: kohtaa, kuuntele ja keskustele. 

Ja mikä tärkeintä: ole muistettava. Markkinoinnin automaatio ei ole uusi Nokia. Mutta oikein käytettynä se on hyvä lisä asiakkaistaan välittävän markkinoijan työkalupakkiin.

parkanon_talvikas_22025_musta

Leave a Reply