Odotukset eivät täyttyneet

No Comments

Ihminen tai organisaatio ei kehity, jollei se tunnusta tosiasioita.

Viime lauantaina Maikkarin primetimessa sai ensiesityksen massiivisesti puffattu viihdeuutuus Saturday Night Live. Kanavajohtaja Jaana Pesonen oli tyytyväinen 600.000 katsojaan: ”Kyllä, odotukset ovat täyttyneet.”

En usko.

Jos kanava on tottunut ohjelmapaikalla miljoonan katsojalukuihin, 40 %:n alisuorittaminen ei voi täyttää odotuksia. Tai jos täyttää, odotukset on asetettu väärin.

En voi ymmärtää myöskään sitä, että puolisot eroavat ystävinä. En sitä, että kilpailun häviäminen olikin tiimille hyvä oppimisprosessi. Tai että työpaikkaa vaihtanut työkaveri sietikin mennä. Tai että oli hyvä, että vanha asiakkuus loppui, sillä se avasi ovia uusille.

Sanokaa minua vimmaiseksi tai miksi haluatte, mutta minun odotukseni eivät täyty helpolla. Ja silloin, kun ne eivät täyty, sen näkee naamasta. En edes yritä peitellä pettymystäni. Pettymykset ovat minulle bensaa liekkeihin. Ne motivoivat yrittämään uudelleen. Kunnes odotukset täyttyvät. Aina ne eivät täyty koskaan. Taidot eivät riitä. Mutta eivät taidot kerry, jollei niitä edes yritä kehittää jatkuvasti.

 

2000px-Saturday_Night_Live.svg

 

Leave a Reply