Miten meistä tuli me

No Comments

Olen tehnyt työni huonosti. Olen pitänyt lukemattomia kehityskeskusteluja, mutta en ole malttanut koskaan kunnolla perehtyä tärkeän tapahtuman perimmäiseen tarkoitukseen. Työterveyslaitos määrittelee seuraavasti: Kehityskeskustelut on paikka, jossa esimies ja työntekijä yhdessä katsovat tulevaisuuteen ja tulossa olevien uusien asioiden käyttöönottoon. Keskustelussa arvioidaan ja suunnitellaan työntekoa, muutosten etenemistä, tiimin toimintaa ja talon asioita sekä sovitaan keinoista tulostavoitteisiin pääsemiseksi.

En juuri koskaan muistele menneitä. Vain pakon edessä katson vanhoja valokuvia. En koskaan lue samaa kirjaa kahdesti. En ole rakastunut erityisemmin nuoruusvuosieni musiikkiin. Koska menneessä ei ole mitään tavoittelemisen arvoista. Tulevaisuudessa on.

Mutta.

On poikkeus, jolloin haluan katsoa huomisen sijasta eiliseen. Kehityskeskustelussa on ainutlaatuinen mahdollisuus pysähtyä hetkeksi miettimään, miten meistä tuli me. Esimiehellä on mahdollisuus nostaa esiin, mitä hyvää työntekijä on tuonut työyhteisöön. Työntekijä voi kertoa, mitä työyhteisö on antanut hänelle.

John F. Kennedyn legendaarinen virkaanastujaispuhe on työpaikoilla ajankohtaisempi kuin koskaan: ”Älä kysy, mitä maa voi tehdä hyväksesi, vaan kysy, mitä sinä voit tehdä maasi hyväksi.” Työpaikkasi on kotimaasi. Molempien pitää herättää yksilössä samanlaista ylpeyttä. Ilman yhteistä historiaa sellaista ei voi tuntea. Meillä tulee on mahdollisuus kokea ylpeyttä jo saavutetusta. Muuten yritämme tulevaisuudessa ponnistaa korkeammalle pettävältä pohjalta.

Back-to-the-future-logo

Leave a Reply