Elämä ei ole applikaatio

No Comments

Älkää väittäkö minua vanhaksi pieruksi, vaikka pidätänkin oikeuden olla nielemättä mitä tahansa muotidieettiä.

Joskus tuntuu, että keskustelun fokus on toisaalla kuin elämä. Nopeiden voittojen toivossa kaikki tuntuvat pohtivan nopeasti maailman valloittavia, jokaiseen mahdolliseen päätelaitteeseen leviäviä applikaatioita. Käytän niitä itsekin. Mutta kumpi on tärkeämpää: se, että asiakas osaa navigoida vieraassa kaupungissa ravintolaan vai se, että ravintolan ruoka on parasta mahdollista? Saan mobiilikutsun renkaiden vaihtoon. Kiitos. Kiitollisempi olen moottoritiellä ajaessani siitä, että mutterit ovat hyvin kiristetty. Sosiaali- ja terveysministeriö on sijoittanut sähköisen lääkemääräyksen kehittämiseen 80 miljoonaa euroa. Jos resurssit olisi kohdennettu oikein, valtaosa tästä summasta olisi voitu käyttää potilaiden elämänlaatua välittömästi parantaviin hankkeisiin.

Muutos on välttämätöntä, mutta se ei saa olla itsetarkoitus. Jos junalipun ostaminen vaatii uudistuksen jälkeen älypuhelinta ja matkan aikaista verkkoyhteyttä, voidaan sanoa, että “palvelu” ei ole asiakaslähtöinen. Kuluttaja ei pysty omaksumaan kaikkea uutta, mitä hänelle tyrkytetään. Ei ihme, että yhä useampi kääntää applikaatioille, hypetykselle ja ihmedieeteille selkänsä. Slow life on taatusti tulevaisuuden voittava megatrendi.

Ihmiset tekevät listoja sadasta asiasta, jotka pitää tehdä ennen kuolemaa. Olisiko elämä epätäysi, jos se loppuisi kohdassa 99?

Leave a Reply