Susanna (NIMBY)

No Comments

Lukion äidinkielen opettajani Sinikka Laakso sanoi, että ei ole mitään muuta kamalan kaunista kuin tulipalo. Hän oli väärässä, sillä hän ei ollut nähnyt Susannaa kuulaana talvipäivänä.

Viime keväänä Katariinanlaakson rantakaislikosta löytyi hylätty asuntoproomu. Ruususen unta uinuva pikkuruinen asuinalueemme nousi oikein valtakunnan uutisiin mysteerialuksen ansiosta. Vuonna 1922 rakennettu Sissi-proomu on tuttu jopa kulta-ajan kotimaisista elokuvista. Vuosien mittaan nimi oli vaihtunut kerran, omistaja sarjana. Toukokuussa Susannaa oltiin hinaamassa Paraisille, kun hinaajaan tuli vika ja proomu hätäankkuroitiin muutamaksi päiväksi luonnonsuojelualueen rantaan. Muutama päivä on tyypilliseen tapaan venynyt muutamaksi kuukaudeksi.

Eilen reippailimme kauniissa auringonpaisteessa Pitkänsalmen jäällä. Siellä meitä odotti niemennokan takana räikeän keltaisena Susanna. Se oli kamalan kaunis. Luonnon täydellinen kauneus näytti vieläkin upeammalta, kun ränsistynyt proomu viilsi siihen pienen haavan. Tosin sen verran rasisti olen, etten toivo Susannan kotoutuvan rantaamme. Toivon, että se löytää paikkansa jossakin muualla.

IMG_20160117_131252

Leave a Reply