Kauanko kestää tottua?

No Comments

Poikamme harrastivat nuorena ahkerasti. Salibandya, jalkapalloa, käsipalloa, uintia, tennistä. Vanhempien tehtävänä oli toimia huoltajina ja taksikuskeina 24/7. Lasten kasvaessa omatoimisiksi vanhemmilta vapautui arkisin ja viikonloppuina tuntitolkulla aikaa. Aukko oli helppo tilkitä omilla menoilla.

Elokuussa jäimme kahden, kun molemmat lapset aloittivat yliopisto-opinnot. Kaupassa piti käydä enää pari kertaa viikossa. Kauppakassit olivat kevyet kantaa. Jääkaapissa vallitsi kuri ja järjestys. Astianpesukone piti käynnistää kerran viikossa. Jätevaunu täyttyi verkalleen. Pyykkiä pestiin silloin tällöin.

Kunnes.

Joululoma. Koti oli täynnä elämää. Talossa koko ajan 4-6 ihmistä. Jääkaapin ovi lätkytti. Astia- ja pesukone lauloivat kilpaa. Verannan välioven saranat saivat intervallihoitoa. Autoja lainattiin. Saunaa ja ruokaa lämmitettiin jatkuvalla syötöllä. Maito loppui. Sitä haettiin lisää. Maito loppui. Sitä haettiin lisää.

Normaali elämä tuntui muutama kuukauden tauon jälkeen tavattoman kiivaalta. Olimme sopeutuneet muutamassa kuukaudessa ajamaan puolivaloilla. Joulun aikaan meillä oli etuoikeus nauttia täydestä elämästä. Pariviikkoinen oli kuin kesän aurinko; se latasi akkumme täyteen. Tänään talo on taas paljon hiljaisempi.

Sekin on kaunista.

 

Näyttökuva 2016-1-11 kello 19.24.43

Leave a Reply