Juuso vs. Pau 6-0

No Comments

Paska juttu, kun kirjeet ovat korvautuneet digitaalisella viestinnällä. Eilisen uutisiakaan ei enää haeta aamulla postilaatikosta, kun ne on luettu jo eilen tuoreeltaan tabletilta. Postimies-Patella menee huonosti. Hänen tositeevee-ohjelmaansakaan ei enää katsota entiseen malliin, sillä Netflixillä on rosterissaan trendikkäämpiä ammattilaisia.

Kun postin määrä vähenee, vähenee luonnollisesti myös jakajien tarve. Työnantaja pyrkii toimintansa turvatakseen löytämään työvoiman tarpeeseen joustavampia ratkaisuja. Mitä tekee Posti- ja logistiikka-alan unioni Pau? Se hidastaa työtaistelutoimillaan loppuakin postinjakelua. Tällä viikolla minulle on jäänyt jakamatta tiistain ja tämän päivän postit. Uusi pulssi lakkoilua nähdään puolentoista viikon päästä torstaina ja perjantaina. Luottamus postiin murenee. Kaltaiseni snailmailin kannattajan pitää löytää vaihtoehtoisia jakelutapoja. Postilaisten työt vähenevät edelleen. Pian Paten sijasta Schenker tuo postin jokaisen luo.

Kun työt vähenevät, kierrettä ei katkaista kiukuttelulla ja hidastelulla. Itse olen vetäissyt lamaa pataan tällä viikolla käymällä Loimaalla, Vantaalla (2x), Tampereella, Oulussa ja Helsingissä. Olisin päässyt helpommalla lakkoilemalla päivän tai pari, sillä työ luo työtä. Silti minusta tuntuu, että tein viisaamman ratkaisun kuin Pau.

Kirjoitin tämän rakkaudella, sillä tiedä, Pau, että käyn postilaatikolla yleensä ilolla. Tänään(kin) se oli tyhjä.

Näyttökuva 2015-11-6 kello 19.47.47

 

Leave a Reply