Vanhentunut käyttöliittymä

No Comments

Kirjakaupat ovat kivoja paikkoja. Kauppahallien ohella niissä on mukavinta viettää aikaa ilman ostoaikomusta. Kirjakaupassa saa katsella rauhassa, kukaan ei tule tyrkyttämään palvelua. Palvelua kuitenkin saa halutessaan.

Onko kirjakaupan käyttöliittymä kuitenkin jäänyt ajasta? Etsin tänään André Noël Chakerin The Finnish Miracle – Ihanuuksien ihmemaa –kirjaa. Minulla ei ollut aavistustakaan, mistä Akateemisen hyllyltä sitä olisi alkanut etsiä. Se löytyi sekalaisista nojaamasta Oliver Sacksin Mielen arvoituksiin.

Minä etsin kirjakaupasta sisältöä elämään. Sisään astuessani en ole valmiiksi miettinyt, mistä kategoriasta sitä tänään etsisin. Kirjakaupassa on kuitenkin eriytetty kaunokirjallisuus elämänkerroista, runot tietokirjallisuudesta.

Kait minun on tyydyttävä siihen, että elämä on kuin Jukka-lelu. Nelikanttinen palikka ei mene pyöreästä reiästä.

 

Leave a Reply