Historia selittää. Tulevaisuus opettaa.

No Comments

Suomessa syntyy vuosittain noin 60.000 lasta. Tänäänkin siis syntyy reilut 160 uutta suomalaista. Tervetuloa! Parhaillaankin synnytyksissä avustaa lukuisia kätilöitä. Suomen Kätilöliittoon kuuluu 4000 jäsentä. Jäseneksi voi liittyä kätilötutkinnon suorittanut tai sitä suorittava henkilö.

Syyskuun puolivälissä A-Studiossa kätilöistä kaksi – Nina Heinikoski ja Raakel Shapcott – kertoivat työstään ja siitä, miten Juha Sipilän hallituksen kaavailema kilpailukykypaketti vaikuttaisi lisien menetysten kautta heidän palkkaansa. Hallitus perui eilen ylityö- ja sunnuntailisien leikkaukset ja päätti säätää lain lomarahoista ja niiden leikkauksista. Seuraaviksi kätilöt aikovat taistella pitkien lomiensa puolesta.

Suomeen syntyy vuodessa yrityksiä puolet vähemmän kuin lapsia: noin 30.000 eli 80 päivässä. Uusista yrityksistä Suomessakin merkittävä osa on maahanmuuttajien perustamia. He tulevat tänne rakentamaan parempaa tulevaisuutta itselleen ja läheisilleen. Samalla he rakentavat sitä meille muille suomalaisille.

Sanotaan, että maahanmuuttajat tulevat ja vievät meidän naiset. Ja työt. Nyt ne vievät myös meidän yritykset;) Mutta tulee muistaa, että suuri osa Suomen suurimmista yrityksistä oli maahanmuuttajien perustamia jo 1800- ja 1900-luvuilla. Vuosisadassa tai kahdessa ne ovat muuttuneet meidän yhteiseksi omaisuudeksemme. Niin käy tälläkin kertaa meillä ja muualla. Steve Jobs oli syyrialaisen Abdulfattah Jandalin poika.

Yrittäjät ovat olleet tänään tuohtuneita hallituksen uudesta pakkolaista, joka nostaa lomarahakustannuksia jopa 240 miljoonalla eurolla vuodessa. Yrittäjät purnaavat, kätilöt purnaavat. Hallitusta arvostellaan, pakolaisia pelätään. Se on ymmärrettävää, sillä meillä kaikilla on oma historiamme. Tärkeintä on muistaa, että meillä on yhteinen tulevaisuus. Yritetään nyt ymmärtää toinen toistamme.

 

Newborn-620x407

 

Leave a Reply