En osaisi rikkoa sääntöjä, jollen tuntisi niitä

No Comments

Ensimmäinen Music Televisionin esittämä video vuonna 1981 oli Bugglesin ikoninen Video Killed the Radio Star. Profetia oli ennenaikainen. Radio elää.

Olen tullut mainosalalle reprokameroiden ja Faber-Castellien kultaisella aikakaudella. Sitten pyytämättä tuli ATK. Mutta se ei tappanutkaan luovuutta, vaan vapautti sen. Vasta kaiken kattava raportointi ja projektinhallinta ovat tukahduttaneet minut henkitoreisiini.

Olen toiminnan mies. Jos näen auton ikkunasta tien päässä kyltin, jossa myydään koivuklapeja, en kirjoita numeroa ylös ja palaa joskus syssymmällä kun talo alkaa viiletä. Tilaan ne saman tien. Jos kohtaan mielenkiintoisen potentiaalisen asiakkaan, avaan suuni heti. Tiedän, että tuplakontaktointia välttääkseni minun pitäisi kirjautua ensin CRM-järjestelmään. Aina en tee sitä. Sen sijaan sovin palaverin lennossa ja lupaan asiakkaalle sen suurempia miettimättä voittavan luovan ehdotuksen. Teen sen luonnollisesti tarkistamatta kollegojeni resurssitilannetta (vaikka siihenkin on luotu oma äppinsä).

Seuraavaksi kimpaannun työkavereilleni jos he eivät pysty lunastamaan lupauksiani. Aiheutan kaaosta. PUHUTAAN ISOILLA KIRJAIMILLA! Pidätetään hengitystä. Pyydän anteeksi. Tunnistan pelikentän, mutta potkin koko ajan rajojen yli. Lahjakas ihminen turhautuu liian tiukoissa rajoissa. Kunnioitan sääntöjä, mutta kannustan itseäni ja työkavereitani niiden rikkomiseen. Ensin kuitenkin pitää tietää, mitä aikoo rikkoa. Ja jos sirpaleet eivät tuo onnea, pitää olla kanttia rakentaa uudelleen.

 

sign_fail_09

Leave a Reply