Kuka saa ja kenelle annetaan

No Comments

Nukahdin eilen iltayhdeksältä hyvillä mielin.

***

Tiedättehän äidit. Nuorempi poikamme muutti opiskelemaan kolme viikkoa sitten Vaasaan ja siitä lähtien hänen äitinsä on rakkaudellisesti hermoillut pojan pärjäämisestä. Totta kai hän pärjää ja äitikin sen tietää. Murehtiminen kertoo rakkaudesta. Vaimoni jokainen ilta päättyy ja aamu alkaa kännykkään vilkaisemisella. What´s Appista näkee koska poika on ollut viimeksi yhdistyneenä verkkoon. Se tieto on äidille (ja vähän isällekin) tärkeä. Eilen kuopus tuli käymään ensimmäistä kertaa kotona. Äiti nukkuu kuin tukki.

***

Olisit varmasti yksi niistä ihmisistä – jos kysyisin. Jos kysyisin, pidätkö enemmän lahjan saamisesta vain antamisesta, veikkaan, että vilpittömästi sanoisit haluavasi antaa. Olet miettinyt lahjaa huolella. Se on jotain oivaltavaa tai koskettavaa. Jotain, millä on merkitys saajalleen. Saajalle, joka on Sinulle tärkeä. Tiedät, mitä on paketissa. Se kutkuttava tunne, kun näet, miten hän avaa paketin ja hänen silmänsä sulavat hymyyn. Mistä sä keksit mulle tämän antaa?!? Kiitos!

***

Suomi seisahtuu ensi perjantaina mielenilmaisun vuoksi. Se särkee sydämeni, vaikka tuskin kukaan työkavereista lotkauttaa korvaansakaan moiselle joukkovoiman osoitukselle. Meitä kaltaisiani on Suomessa kymmeniä tuhansia. Olemme työntekijöidemme äitejä ja isiä. Olemme heille lahjan antajia. Haluamme heille vilpittömästi vain hyvää. Kun työkaverimme voivat hyvin, me voimme hyvin. Tuntuu unohtuvan, että se on myös toisinpäin. Yrittäjät ja pomot eivät ole instituutioita tai koneita. He ovat ihmisiä, joilla on tunteet, heikkoudet ja vahvuudet.

***
Nukahdin eilen iltayhdeksältä hyvillä mielin. Heräsin tänään aamulla 11 tunnin yöunien jälkeen. Olen herännyt kaksi viikkoa aamuisin 04:30 tekemään töitä, jotta ruuhkamme helpottuisi. Olen lopetellut illalla pääuutisten aikoihin. En ole tehnyt sitä itseni vuoksi. En ole uhrautunut heidän vuokseen. Hekin tekevät. Yhdessä me tämän voitamme tai häviämme.

***

Koululuokassa on 30 oppilasta ja lounaalla 150 kalapuikkoa. Lounaspöydässä on lappu: Viisi puikkoa / oppilas. Luokalla on vierailulla kolme vaihto-oppilasta. Opettaja kirjoittaa uuden lapun. Tänään jokaiselle 4,5 puikkoa, jotta vieraatkin saavat. Joku kokee olevansa nälkäinen viiden puikon edestä. Luokan urheilijapoika kokee tarvitsevansa jopa seitsemän. Eniten hamuavat ovat usein äänekkäimpinä jonon kärjessä. Vastuullinen opettaja haluaa varmistaa, että myös jonon viimeiset saavat osansa.

http://www.youngsforchefs.co.uk/web/product-print.asp?productID=

Leave a Reply