Yhteiset arvot

No Comments

Luin viikonloppuna menneen viikon talouslehtiä. Yhdessä nimitysuutisessa kerrottiin ”uraansa määrätietoisesti rakentaneen” henkilön uudesta työstä.

Uutinen sai minut miettimään.

Voiko joku edistää oman uransa rinnalla koko työyhteisön uraa? Olen aina sanonut, että menestys on joukkuelaji. Henkilökohtainen taituruus rakentaa harvoin tiimin menestystä. Toisaalta massasta erottuvat huippuyksilöt tekevät monesti palveluksen muulle organisaatiolle: Kun huomio on parissa virtuoosissa, muu joukkue voi kasvaa ja kehittyä rauhassa.

Organisaation jatkuvan kehityksen kannalta on tärkeää, että jokaisella työntekijällä on urallaan henkilökohtaiset tavoitteet. Henkilökohtaisten tavoitteiden tulee kuitenkin sopia yhteen organisaation tavoitteiden kanssa. Jos yksilöt ponnistavat kohti yhteisiä tavoitteita samalta arvopohjalta, se antaa mahdollisuuden suurempiin irtiottoihin.

Onko sinulla ja työyhteisölläsi samat arvot?

 

maradona_kasi

Leave a Reply