Itsetuntemus vai asiakasymmärrys?

No Comments

Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa Joosef tulkitsee faaraon unia. Talentin tunnistava faarao käyttää tilanteen hyväkseen ja rekrytoi viisauksia latelevan Joosefin kakkosmiehekseen. Seitsemänä hyvänä vuotena Joosef ostaa kansaltaan ylimääräisen viljan faaraon siiloihin ja seitsemän laihan aikana myy sen kovaan hintaan takaisin. Kansa myy viljaa vastaan ensin karjansa, sitten maansa ja lopulta – itsensä.

Taloudessamme on takana seitsemän laihaa vuotta. Kenelle olemme myyneet itsemme?

Viimeiset seitsemän vuotta yritykset ovat käpertyneet itseensä. Sisäisiä prosesseja on tehostettu menestyksekkäästi. Läski on poltettu, kone on viritetty äärimmilleen. Tunnemme pakostakin itsemme, mutta tunnemmeko toisemme. Katse on ollut vuosia omassa navassa. Se on vienyt huomion asiakasymmärrykseltä. Ilman sitä on turha tuudittautua lihaviin vuosiin.

Ettekö tiedä, kuka olen, on monen organisaation asiakkaalle tulevaisuudessa turhan relevantti keskustelun avaus.

 

izettle-ee-11-07-12-02

Leave a Reply