Yhden miehen tuottavuushyppy

No Comments

Suomen kilpailukyky on romahtanut. Vienti vetää huonosti. Vientiyrityksille töitä tekevät palvelualan yritykset voivat huonosti. Kotimaisesta kulutuksesta riippuvainen vähittäiskauppa voi huonosti.

Minä voin huonosti.

Minä voin huonosti, koska en ymmärrä.

Hyväksyttävä ratkaisu heikkoon myyntiin tuntuu olevan henkilökunnan irtisanomiset ja lomautukset. Samaan aikaan yritykset budjetoivat epärealistisesti myyntiinsä kasvua. Eli vähemmillä resursseilla pitäisi laskuttaa enemmän. Työntekijäpuoli on kääriytynyt hyvinä aikoina saavuttamiinsa etuihin ja vastustaa työajan pidennyksiä. Ja toisaalla ahneet ja lyhytnäköisesti omistaja-arvoaan kasvattavat työnantajat eivät investoi keskeiseen tuotannontekijäänsä eli työntekijöihin.

Konttorimme oli 2000-luvun alussa Aurajoen rannassa pittoreskin 200-vuotiaan puutalon vintillä. Talossa oli musta peltikatto ja seitinohut ilmanvaihto. Kesäisin tilassa oli tuskallisen kuuma. Tilannetta edes vähän helpottaakseni tulin vuosia töihin joka aamu ennen aamukuutta tuulettamaan, jotta työkavereillani olisi mukavammat olosuhteet tehdä työtä. Viileämmässä he jaksoivat palvella paremmin asiakkaitamme. Asiakkaat maksoivat palkkamme ja yli jäi vielä voittoakin. Tärkein ja kannattavin työni oli tulla avaamaan ikkunat. Jotta kollegani saivat edellytykset tehdä oman työnsä.

Tänä kesänä tulin viikkoa ennen muita laittamaan asiakkuudet tulille, jotta työt käynnistyisivät saman tien ilman tyhjäkäyntiä, kun työkaverit tulevat lomilta. Se onnistui. Kone hyrräsi ensimmäisestä hetkestä alkaen.

Ratkaisu huonoon myyntiin on lisämyynti. Lisämyyntiä ei tehdä ilman työpanosta. Asiakkaita ei kohdata laiturinnokassa. Jokainen ylimääräinen vapaaviikko leikkaa vuotuista työpanosta parilla prosentilla. Negatiivisuuden kierre on valmis.

Emme tee tuottavuushyppyä ilman ponnistelua. Penkiltä on helppo huutaa. Mutta viisastelu ei auta. Mennään sinne maalille, otetaan iskuja vastaan ja tehdään se maali. Onnistutaan yhdessä. Työnantajilla ja –tekijöillä on molemmilla selkeä tavoite. Se on yhteinen. Se vaatii työtä. Ennen kaikkea se vaatii keskinäistä kunnioitusta.

Työtä pitää arvostaa. Se ei ole itsestäänselvyys. Terveyttä ei osaa arvostaa ennen kuin sen menettää. Samoin on työn kanssa.

 

Näyttökuva 2015-8-24 kello 12.21.18

Leave a Reply