Sitä saa, mitä rakastaa

No Comments

Ihmiset voidaan helposti jakaa leireihin. Selkeimpiä ovat tapaukset, joissa on mahdollista suorittaa jako kahteen. Sitä on joko oikea- tai vasenkätinen. Vaikkakin valtaosa meistä on jonkinlaisia sekoituksia, kätisyys on pääsääntöisesti joko tai.

Liike-elämässä heimoja on paljon. Jakaisin yritysten johtajat ja omistajat kuitenkin karkeasti kahteen: Niihin, jotka rakastavat ihmisiä ja niihin, jotka rakastavat rahaa. Kun tulee paha paikka, päätös lähtee selkäytimestä. Jos pitää vetää rakas puoliso, lapsi, lemmikki tai ystävä ylös jäistä, sen tekee automaattisesti vahvemmalla kädellään. Liike-elämässä useimmiten raha on ihmisen oikea käsi.

Kyse on ihmisten pohjattomasta ahneudesta. Mutta kyse on myöskin yhteiskuntamme vinoutuneista rakenteista. Yhteiskunta on rakentanut systeemistä pois putoaville ihmisille veronmaksajien kalliisti ylläpitämän turvaverkon. Yritykset saavat pärjätä omillaan. Niiden pitää varautua yksin turbulenttiin ja sumuiseen tulevaisuuteen. Siksi yritysten on haasteiden edessä houkuttelevaa joustaa työntekijöidensä kustannuksella ja siirtää heidät yhteiskunnan huoleksi.

Ihminen omaksuu vuosien mittaan vartalotyypilleen sopivat arvot. Sitä saa, mitä rakastaa. Elämänkokemus on opettanut, että rahan ja ihmisten rakastaminen ei valitettavasti mahdu samaan koriin.* Itse lohduttaudun illan pimetessä monesti sillä, että raha on kasvotonta ja kylmää. Ihmisiltä saa myös vastarakkautta. Se on korvaamatonta. Rakkautta ei voi ostaa. Eihän?
Näyttökuva 2015-8-15 kello 9.18.34

* Onneksi on myös poikkeuksia. Jos tunnistat omistajan/johtajan, joka rakastaa henkilöstöään yhtä paljon kuin rahaa, kiitä häntä siitä. Voit olla hänen uransa ensimmäinen.

Leave a Reply