2 x 10 ja 1 x 4

No Comments

Kävin tänään lounaalla Turun keskustassa. Kun oikein vaivauduin ruutukaava-alueelle, kävin pikaisesti kolmessa kaupassa. Palvelussa oli giganttisia eroja.

Leluliike Casagrande

Kävin etsimässä Casagrandelta muutamaa isoa ilmapalloa. Vapun jäljiltä varasto oli päässyt laihanlaiseksi ja minulta kysyttiinkiin, koska tarvitsen pallot. Lauantaina, sanoin. Minulle naurettiin iloisesti: ”Ai sitten vasta! Totta kai me ne paljon aiemminkin saadaan. Tuletko hakemaan perjantaina?”

Ostoksen arvo ei ole montaa euroa, mutta minua palveltiin huolekkaasti kuin olisin ollut ostamassa purjevenettä. Arvosana 10.

Studio 25

Ostin paidan Hansakorttelin Studio 25:sta. Siellä on hieno, omanlaisensa valikoima kaltaiselleni nuorelle miehelle. Mutta siellä on myös erityisen hyvä ja välitön palvelu. Saatan olla hieman kaoottinen asiakas, mutta minua palveltiin kärsivällisesti, ripeästi ja iloisesti.

Kuten Casagrandekin, Studio 25 on valikoitunut kantapaikakseni hyvän valikoiman ja erinomaisen palvelun vuoksi. Arvosana 10.

Stockmann

Pari viikko sitten kehuin Stockan Herkun parantaneen juoksuaan. Miesten vaateosasto palautti epäuskoni Stockmannin haluun uusiutua. Olin ostamassa housuja. Minua palloteltiin neljässä minuutissa kolmelle myyjälle. Ja kun oikea pari löytyi, minua ei saatu rahastetuksi. Housuissa oli hintana 39,95 euroa, mutta viivakoodi ei toiminut. Rahaa ei voitu ottaa vastaan, koska ”emmehän tiedä, kuka hintalapun on laittanut.” Myyjä tuhtasi kymmenen minuuttia koneella etsien koodia, jotta voisin maksaa. Ei löytynyt. Jätin ostokseni kassalle. En kuullut perääni lausuttavan erityistä pahoittelua.

Anteeksi, että häiritsin. Arvosana 4.

 

static1.squarespace

Leave a Reply