Kylmä kylpy

No Comments

Muutama vuosi sitten olimme kesälomapaikkakuntamme Kristiinankaupungin torilla vihanneksia ostamassa. Torin laidalla on erittäin viehättävä Vinkel-niminen kahvila. Sen yhteydessä on pieni lahjatavarakauppa, jonka hyllystä silmiini iski lintulaudan ja –pöntön yhdistelmä. Bed & Breakfast. Se oli todellinen musthave.

Toimme sen kotiimme Turkuun. Meillä ei ole verhoja ollenkaan. Ehkä juuri siksi autotallin nurkasta löytyi vanha verhotanko. Mitään ajattelematta päätin kiinnittää lintusysteemin käytöstä poistettuun tankoon, jonka junttasin pystyyn multaan. Se oli sikälikin hyvältä tuntuva ratkaisu, että nyt pönttö saatiin hyvälle katselukorkeudelle makuuhuoneemme edessä olevan tuija-aidanteen suojaan.

Jo seuraavana keväänä pönttö houkutti ensimmäiset asukkaansa. Sinitiaispariskunta löysi siitä uuden kodin. Ikkunasta oli kiva katsella Hra Tiaisen ahkeria kevättoimia. Ne kiinnittivät myös jonkun muun huomion. Naapurin laiskanpulskea kissa löysi sinitiaispariskunnasta syötävää. Titus heter han. Ruotsinkielinen katti söi tiaisemme tuosta noin vaan. Sådant är livet!

En syytä kissaa. Syy oli minun. Asetin ajattelemattomuuttani pöntön väärälle korkeudelle. En syytä edes kielikysymystä. Kissankieli on karhea oli se sitten ruotsin- tai suomenkielinen. Tapaus jätti silti arpensa minun ja Tituksen suhteisiin. Kun se maleksi tänään pihamme poikki minun kastellessani kukkia, suihkutin häpeilemättä jääkylmää vettä sen niskaan. Että oppisi.

Att lära sig är inte en kattlek. Vi kan inte lära oss utan smärta.

 

FOT8B5E

 

 

Leave a Reply