Tarjoilija, maidossani on listeria.

No Comments

Satakuntalaisella osuusmeijeri Satamaidolla on tiukka paikka. Ensin sen tuotteista löytyi entero-bakteereja. Muutama päivä niiden takaisinvedon jälkeen uudesta tuote-erästä löytyi vaarallista listeriaa. Taloudelliset menetykset nousevat satoihin tuhansiin, jopa miljooniin euroihin.   

– Jos tilanne pitkittyy, se aiheuttaa vakavia vaikeuksia. Markkinaosuuksien menettäminen merkitsee taloudellisia tappioita. Satamaito takaa tekevänsä oman osansa korjatakseen ongelmat, mutta kuluttajien luottamuksen palauttamisen suhteen ei voi kuin toivoa parasta”, meijerin toimitusjohtaja Jarmo Oksman sanoo Ylellä.

Virhe. Jos alkaa toivoa parasta, on syytä pelätä pahinta. Asiakkaan luottamuksen voi voittaa takaisin. Se vaatii avoimuutta. Se vaatii pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Se vaatii työtä.

Olen sanonut tämän ennenkin. Nappulaliigan futis-ottelun puoliajalla pojat olivat usein maansa myyneitä, kun joukkue oli tappiolla 4-0. Sanoin aina samat sanat: Vastustaja teki neljä ensimmäistä. Te teette viisi seuraavaa. Maalit eivät synny toivomalla. Ne tulevat tekemällä.

Joskus maalit syntyivät. Joskus eivät. Yrittämisestä se ei koskaan jäänyt kiinni. Pojat eivät toivoneet parasta. He tekivät parhaansa.

 

le-resume-video-du-32es-de-finale-fc-nantes-club-franciscain_4cb79a3d8b8fb803e99edf5f2148f63d

Leave a Reply