Paperinohuita seiniä, haamupuheluita ja syvähaastatteluja

No Comments

Olen viettänyt hiihtolomaa. Tässä muutama viikon kohokohta.

***

Pariisin kevään uusi single Haamupuhelu saa paljon radiosoittoa. Miksei saisi? Tarttuva ralli. Parasti biisissä on kuitenkin sanat:

Sä olet pelosta kalpee / kun puolella sydämellä rakastat.

Maailma on niin bleeki. Toivottavasti kevätaurinko avaa sydämemme.

***

Katsoin puolejohtajien vaalitenttejä Yleltä. Toinen haastattelijoista oli tiukka, mutta myös epäkohtelias. Ne ovat eri asiat. Hän tivasi Alexander Stubbilta työttömistä. “Kysyn työttömistä ja te puhutte yrityksistä”, haastattelija kiukutteli.

“Yritys työllistää työttömän”, pääministeri vastasi.

***

Olimme pääsiäisen jälkeen neljä päivää laskettelemassa. Yövyimme luhtitalohenkisessä kerrostalossa. Naapuriin tuli kahdeksi viime yöksi hyvin kovaääniset asukkaat. Paperiohuet seinät eivät leikanneet falsettiin nousevia naisääniä.

Aamulla kävelin heidän ikkunansa ohi. Nainen ikkunasta huikkasi: “Voih! Eih! Meillä olikin naapureita. Ette kai häiriintyneet puheestamme, meillä on aina niin paljon asiaa.”

“Ei, ei ollenkaan.”

***

Navigaattori tekee ihmisen aivottomaksi. Lomalla pyrin ajamaan ilman teknisiä apuvälineitä. Se ihmetyttää, että esimerkiksi ryhmittymismerkit sijoitetaan eri kaupungeissa eri tavalla. Jyväskylässä ryhmittymismerkit olivat liittymän jälkeen. Siinä sitten pitäisi oivaltaa kurvata oikeaan suuntaan ennen kylttiä.

Osasinhan mä.

 

S__80001

Leave a Reply