Ensitreffit alttarilla

No Comments

Olin muutama vuosi sitten mainostoimisto Satumaan tupaantuliaisissa. Vastaan käveli Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén. Kysyin, että vieläkö hän rakastaa minua. Anne-Marget vastasi, että ”olen vuosia miettinyt, mikä tunne se on. Mutta kyllä se varmaan rakkautta on;)”

Tänään tapasin Kasvu Open -tapahtumassa älypuutarha Plantuin avainhenkilöitä. Anne-Margetin hengessä halusin kertoa heille avoimesti tunteistani. Sanoin heti kärkeen, että olen seurannut jo pidempään Plantuin tarinaa, enkä tiedä vihaanko vai rakastanko konseptia. Tämänpäiväisen tapaamisen jälkeen olen tunteistani paljon varmempi.

Jos olisin sännännyt pöytäpuutarhan kanssa suhteeseen ilman seurustelua, olisimme saattaneet kasvaa (tai kuihtua) jo erillemme. Seurusteluvaiheen ansiosta olen löytämässä Plantuin ulkoisen tyylikkyyden lisäksi sen sisäisen kauneuden. Kun omat yrttinsä kasvattaa ekologisesti siemenestä lautaselle, pitkäjänteisyys kertoo myös viljelijän henkisestä kasvusta.

Muistan joskus kritisoineeni sitä, että aikamme on malttamaton. Ennen puutarhoihin taimet ostettiin pieninä ja vuosien vaalimisen jälkeen niistä kasvoi kaunis näkösuoja kadun varteen. Nykyisin valmistalojen puutarhoihin nostetaan kaivinkoneella kolmimetrisiä, täysmittaisia tuijia. Nurmikkoa ei kylvetä siemenestä. Se rullataan matosta.

Kiinalaiset sanovat, että mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole niin tärkeää.

Kiva sanonta, mutta mikä sitten on tärkeää? Tärkeintä on oppia rakastamaan – oikeista syistä. Vain aito rakkaus kestää. Oli kyseessä sitten brändi tai ihminen.

2_197843-3000x1519

 

Leave a Reply