Ei, kiitos. Kyllä, kiitos!

No Comments

Teimme muutama viikko sitten tarjouksen pohjoismaisen yrityksen Suomessa toimivalle tytäryhtiölle. Saimme pian vastauksen, että ehdotuksemme oli hyvä. Niin hyvä, että suomalainen kontaktihenkilömme halusi esittää sen ruotsalaisille kollegoilleen yhteispohjoismaisessa markkinointikokouksessa.

Tänään saimme kuitenkin ei kiitos –vastauksen. Vastauksen kirjoittamiseen oli nähty vaivaa. Siinä oli eritelty ehdotuksemme plussat ja miinukset. Palaute oli kaiken lisäksi jaettu erikseen Suomen ja Ruotsin markkinoiden näkökulmiin. Palaute oli arvokas tiimillemme.

Ilahduttavinta oli kuitenkin vastauksen viimeinen kappale. Tässä suora lainaus: ”Teillä konseptointi onnistuu nähtävästi hyvin ja myös Ruotsissa pidettiin toimittamistanne materiaaleista. Eli meiltä löytyy kyllä luottoa siihen, että a) olette sisäistäneet meidän yrityksemme tarinan ja b) saatte erinomaista laadullista jälkeä aikaan. Ammattitaito ja luottamus on siis myyty perille.”

Ensi kerralla koetan muistaa, että antaisin itse puoliksikaan yhtä rakentavaa ja positiivista palautetta. Sitä odottaessa kuitenkin vaihdan palautteen antajan asiakkaaksi. Heidän verkkosivuillaan oli tieto, että peräti 94 % asiakkaista suosittelee heitä. Oman kokemukseni pohjalta tämä on helppo uskoa.

PS. Koska asiakassuhde on vielä molemminpuolin neuvotteluasteella, en mainitse tässä vaiheessa yrityksen nimeä. Jos se jotakuta kutkuttaa, kerron mielelläni kahden kesken.
Näyttökuva 2015-3-23 kello 17.26.15

Leave a Reply