Leikkauksia ja lisäyksiä

No Comments

En tunne politiikkaa niin hyvin, että osaisin ottaa suoralta kädeltä kantaa, mikä eri puolueiden kilpaa julkaisemista leikkauslistoista on toimivin. Tunnen paremmin yrityselämää. Keppiä ja porkkanaa tarvitaan myös työelämässä. Tässä minun listani.

 

– LEIKKAUKSIA

1) Sisäisiä hallintohimmeleitä on vältettävä/purettava. Jos pk-yritykseen alkaa kertyä väliportaan hallintoa – juokse.

2) Järjestelmäuskosta terveeseen epäilyyn. Hälytyskellojen tulee soida, mikäli tarvitset projektinohjausjärjestelmiä ohjaamaan työntekoasi.

3) Jos perseesi on integroitunut penkkiin ja käytät pikaviestipalvelua sen sijaan, että kävelisit 15 metrin päässä istuvan työkaverin luo, nouse.

4) Mikäli päivästäsi kuluu säännönmukaisesti yli 30 % palavereihin, missä välissä olet ajatellut tehdä työsi? On rohkeutta olla osallistumatta.

5) Jos sisäisessä palaverissa istuu yli kolme ihmistä, mikä on ylimääräisten jäsenten mukanaan tuoma lisäarvo? Palaveri on vapaamatkustajan paras piilopaikka.

 

+ LISÄYKSIÄ

1) Jos et osaa tai jos et tiedä, kilauta kaverille. Avokonttorissa apu löytyy yhtä läheltä kuin minne pierun haju kantaa

2) Kunto ei kasva, mikäli et anna elimistöllesi myös vapaapäiviä. Työkään ei tuota lisäarvoa mailaa puristamalla. Muista hengittää!

3) Rutiinit tappavat. Unohda Google. Etsi vastausta tietosanakirjasta, radio-ohjelmasta, kysy vastaantulijalta, katsele ympärillesi.

4) Jos et anna palautetta, suoritus ei koskaan parane. Kritisoi kahden kesken, kehu kollektiivisesti. Puhuminen on kultaa.

5) Rakasta itseäsi, mutta ymmärrä, että menestys on joukkuelaji. Maalit eivät yksin ratkaise. Jonkun pitää myös jaksaa puolustaa, jotta joukkue voittaa.

 

_-Logo

Leave a Reply