XS-XXL

No Comments

Päivän ts.fi uutisoi urheilukaupan kilpailun kovenemisesta. Norjalainen XXL-ketju avaa Turun seudulla tänä vuonna kaksi suurmyymälää ja tämän odotetaan kiristävän kilpailua. Merkkinä kiristyvästä kilpailusta nähdään se, että Top-Sport lopettaa myymälänsä raisiolaisessa, myyntiään viime vuonna 4 % menettäneessä kauppakeskus Myllyssä. Top-Sport on kuitenkin ollut vakavissa talousvaikeuksissa jo vuosia ennen XXL:n Suomeen tuloa.

Uutisessa sanotaan, että Myllyn Sportian osalta jatko on vielä auki. Kävin Sportian verkkosivuilla ja etsin lähintä ketjun liikettä Turun seudulla. Sellaista ei löytynyt (tai löytyi Paimiosta). Onko Myllyn myymälä jo loppunut? Facebookista Sportia Mylly löytyi, mutta viimeinen päivitys oli viime vuoden toukokuulta.

Myllyn myymälänsä jatkamista miettii uutisen mukaan myös Scandinavian Outdoor Store. Mikä se on? Nopea googlaaminen kertoi sen olleen vielä viime vuoteen asti Partiovaruste ja että tutulta kuulostava Partioaitta onkin ruotsalainen kilpaileva ketju. Scandinavian Outdoor Store saa syyttää mahdollisesti huonosti sujuvaa myyntiään lähinnä surkeasta brändäyksestä.

Stadiumista ainakaan verkkouutisessa ei kerrottu. Miksi olisikaan? Siellä konsepti vaikuttaa olevan kunnossa.

Kävin eilen ostoksilla Kupittaan Citymarketissa. Kaupassa on Suomen oloissa poikkeuksellisen monipuolinen valikoima, ystävällinen henkilökunta ja kovan kierron vuoksi aina takuutuoretta tavaraa. Kauppaa kehitetään jatkuvasti. Se on minulle viikonloppuisin paras kauppa.

Työpäivinä teen päivittäisostokset lähikaupassani Uittamon K-Marketissa. Siellä on kaupan kompaktiin kokoon nähden monipuolinen valikoima, tuttavallinen henkilökunta, sopivat aukioloajat ja tuoretta tavaraa. Kauppaa kehitetään jatkuvasti. Se on minulle arkisin paras kauppa.

Kilpailu on hyvästä. Kupittaan Cittari ja K-Uittamo kilpailevat eri sarjoissa, mutta ne molemmat ovat minulle tärkeitä. Molemmissa suosikkikaupoissani kauppias on ymmärtänyt, että liiketoiminnan jatkuvasta kehittämisestä hyötyy ensin asiakas – sitten yrittäjä. Kilpailussa ei pärjää, jos kaivautuu poteroon ja on hiljaa, jottei kukaan vaan huomaa.

 

White Navy

 

Leave a Reply