Metsäjätti

1 Comment

Parhaat muistot eivät synny viiden tähden hotelleissa. Niitä ei ole vispattu sampanjavispilällä.

Mökkiä siivotessani löysin poikieni kirjoittaman pizzapohjaohjeen. Ja vuosia vanhoja Yatzy-tuloskortteja. Muistoja yhdessä olemisesta, yhdessä tekemisestä. Luin illalla Miika Nousiaisen Metsäjätin. Kirja oli kerrassaan erinomainen. Muita koskettavammaksi nousi toisen päähenkilön, itsetunto-ongelmien kanssa painivan Jannen ajatus:

” Minä toivon, että kaikista tulisi onnellisia ja sitten vasta erityisiä jos voimia riittää. Tai mikä minä olen puhumaan. En ole onnellinen, enkä erityinen, enkä varsinkaan erityisen onnellinen.”

Omissa silmissään Janne ei ollut erityinen. Minun mielestäni hän oli. Jannen ajatusta mielessä kerratessani, minusta tuli onnellisempi. Erityisen onnellinen. Onni on ympärillämme. Se vain pitää malttaa löytää.

 

One Comment (+add yours?)

Leave a Reply