Kyllä keppana opettaa

No Comments

Eduskuntavaaleihin on kymmenen viikkoa. Vastuuta kantavat puolueet puhuvat kuntauudistuksesta ja Ukrainasta, sotesta ja Kreikasta, kestävyysvajeesta ja Natosta. Kansa kuuntelee, muttei ymmärrä. Oppositio vaikenee ja kasvattaa kannatustaan.

Samaan aikaan Venäjän uutistoimisto Interfax uutisoi väärin tasavaltamme presidentin Sauli Niinistön sanomisia. Interfaxin mukaan Niinistö oli ehdottanut Venäjän täydellistä eristämistä, vaikka hän oli lausunut päinvastaista.

En syyttäisi jupakasta kokonaan Interfaxia. Luulen, että valtaosalle suomalaisistakin Niinistön ymmärtäminen on verrattain hankala laji. Siitä huolimatta – tai ehkä juuri sen ansiosta – Niinistö on kansan arvostama valtionpäämies.

Välillä joku avaa pelin niin, että tyhmempikin ymmärtää. Keskusta haluaisi siirtää keskioluen päivittäistavarakaupoista Alkoihin. Vihdoin puhutaan asioista, joista meillä kaikilla on mielipide. Rintamalinjat ovat pystyssä: Viinit ruokakauppaan vs keppana Alkoihin.

Elisabeth Rehnin presidenttitie katkesi Oven kökköilyyn Tuttu Jutussa. Kepun nousukiito töksähti keppanaan. Populismia? Kyllä. Mutta näin se käy.

 

oktoberfest-olut

Leave a Reply