Sielu palelee tyhjyydessä

No Comments

Raskas työ vaatii raskaat huvit. Arkea on helpompi jaksaa, kun on jotakin, mitä odottaa.

Tiedän, että se ei siltä näytä, mutta teen työni aina vaikeimman kautta. En kehtaa mennä asiakastapaamiseen, jollen olen täysin kartalla asiakkaan toimialasta. Kun kotitehtävät on tehty, se antaa rohkeutta keskustella.

Jari Sarasvuo sanoi: ”Maailma digitalisoituu ja virtualisoituu. Ihmisten kohtaamisten arvo kasvaa.” Olin hereillä Jarin tunnilla ja painoin sen mieleeni. Siinä ei ollut mitään uutta, mutta se vahvisti uskoani.

Työviikkoni menee näin. Olen pari päivää Turussa toimistolla. Lopun ajan viikosta käyn tapaamassa olevia ja tulevia asiakkaita. Mikään on korvaa ihmisten kohtaamista. Sydän kohtaamiset. Sydän huonotkin kohtaamiset.

Mikä erottaa hyvän kohtaamisen huonosta? Huonon jälkeen pitää yrittää uudelleen ja kovemmin. Olen mies, joka ei ymmärrä kieltävää vastausta. Haluan, että asiakas sanoo viimeisen sanan. Kyllä. Se on kyllä.

Olen huomannut, että minua ajaa eteenpäin vain yksi asia.

Ruotsalainen runoilija ja journalisti Hjalmar Söderberg kirjoitti vastaanpanemattomasti sata vuotta sitten

 

Jokainen haluaa tulla rakastetuksi,

sen puutteessa arvostetuksi,

sen puutteessa pelätyksi,

sen puutteessa vihatuksi ja halveksituksi.

Sielu palelee tyhjyydessä

ja pyrkii yhteyteen

hinnalla millä hyvänsä.

 

Minulle riittää rakkaus. Sen perässä ajoin työn puolesta eilenkin 500 kilometriä kahteen eri palaveriin. Olen kotimatkalla väsynyt, mutta onnellinen. Määränpäässä odotti koti, sushi ja sauna. Ja vilpitön rakkaus.

 

FOT1FF2

Leave a Reply