Me ollaan voittajia kaikki

No Comments

Filosofi Jukka Laajarinne näkee nykylapset tiukan kontrollin kohteina. Hän uskoo, että vanhemmat eivät ole ratkaisevan tärkeitä ihmisen kehitykselle. Haluan nähdä toisin.

Perheessämme on ollut muutama kantava kasvatusperiaate. Yksi niistä on ollut se, että yritämme aina löytää rahaa ja aikaa lastemme liikunta- ja musiikkiharrastuksiin.

Kasvattajina saimme viime viikolla palkinnon. Vanhempi poikamme on tuonut kotiin kasapäin mitaleita useammastakin urheilulajista. Nyt hän oli vaihtanut totaalisesti lajia. Hän näytti meille vanhemmille äidinkielentunnilla tekemänsä runoanalyysin.

Hänen analyysinsä oli loistava: hienosti kirjoitettu, tuoreesti ajateltu. Parasta kaikessa oli, että hän halusi näyttää sen meille vanhemmille.

Perheessä elämä on vastavuoroista. Eteisessä me vanhemmat meinaamme kompastua salibandy- ja tennismailojen ryteikköön. Kostomme on olohuoneessa. Lastemme on ollut pakko oppia navigoimaan kirja- ja levypinojen keskellä. Toisillemme tarjoamien virikkeiden keskellä olemme kaikki voittajia.

 

Leave a Reply