Unelmia, kauneutta ja lämpöä

No Comments

Olemme vuosia käyneet jouluaaton hartaudessa Ylösnousemuskappelissa. En juurikaan koskaan pysty keskittymään mihinkään, mitä siellä sanotaan. Olen joka kerran uskomattoman kauniin rakennuksen lumoissa. Erik Bryggmanin suunnittelemassa kappelissa ei ole ainuttakaan harkitsematonta yksityiskohtaa. En tiedä kumpi on mykistävämpää, loppuunsa asti viilatut detaljit vai niistä rakentuva täydellinen kokonaisuus.

Rakastan kaikkea kaunista, mutta en ole valmis sijoittamaan siihen rahaa. Ilmari Tapiovaaran Domus-tuolitkin maltoin ostaa vasta, kun sain niitä yllätyksekseni nettihuutokaupasta kymmenen kappaletta 480 eurolla. Unelmat elävät. Muistan, kun joskus 90-luvun puolivälissä näin Kööpenhaminan syksyssä, puista pudonneiden lehtien verhoaman Pininfarinan muotoileman kirkkaanpunaisen Peugeot 406 Coupen. Olen himoinnut sellaista siitä lähtien. Nyt sellaisen saisi Saksasta edullisimmillaan 1.790 eurolla.

En tosin tarvitse uutta käytettyä autoa. En edes satumaisen kaunista. Tarvitsen uuden kiukaan. Kiuas lämmittää enemmän – ja unelmat.

 

hist1

Leave a Reply