Vuonna ´85

No Comments

Eppu Normaali lauloi kolme vuosikymmentä sitten:

 “Silmämme avataan ja suljetaan, me maailmanpyörällä kuljetaan.”

Samaan aikaan toisaalla nuori valtiotieteen ylioppilas Timo Soini matkusti Interraililla Irlantiin. Hän rakastui. Ev.lut espoolainen tuli ulos kaapista ja rakastui katolilaisuuteen. Kolmen vuoden päästä vuonna 1988 hän oli kypsä kääntymään katolilaiseksi.

Soinin mukaan ihmiselämä on pyhä. Niin pyhä se ei kuitenkaan ole, että omaa ihmiselämäänsä elävä saisi lain edessä vapaasti rakastaa. Avioliitto on Soinin maailmassa miehen ja naisen välinen. Suhde on kuitenkin varmasti enemmän miehen hyppysissä, sillä Soinin kirkossa vaimo on äänetön. Naispappeus on kauhistus ja naisen oikeus päättää omastaa ruumiistaan on rajoitettu. Abortti on kaikissa olosuhteissa no-no.

Mutta ou-nou.

Soini kannattaa englantilaista jalkapallojoukkuetta Millwallia. Olen lukenut, että Soini vierailisi vuoden mittaan useasti suosikkijoukkueensa otteluissa. Kutkuttaisi tietää, oliko Soini katsomossa 1. päivänä maaliskuuta ottelussa Millwall – Brighton. Silloin molemmat joukkueet pelasivat tärkeän asian puolesta. Pelaajat tukivat Football v. Homophobia –kampanjaa.

Jos Timo ei päässyt katsomoon, liitän tähän Millwallin kapteenin Danny Shittun lauseet:

”As a club we have been at the forefront of fighting other kinds of discrimination and I’m pleased that we are able to play a part in the campaign against homophobia.”

Eppu Normaali lauloi kolme vuosikymmentä sitten:

“Silmämme avataan ja suljetaan, me maailmanpyörällä kuljetaan.”

Timo Soini, kuuntele suomalaisten sydänten ääntä.

anti-homophobia98-1384079_478x359

 

Leave a Reply