Lävistys vai tatuointi?

No Comments

Kadehdin ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet johonkin niin vahvasti, että tatuoivat sen tunnuksen ihoonsa. Ymmärrän hyvin, että moni tatuoi rakkauden huumassa puolisonsa tai lapsensa nimen. Ymmärrän hyvin, että urheilija tekee tavoitteestaan konkreettisemman tatuoimalla rintaansa joka aamu peilistä vastaan katsovat olympiarenkaat.

Jos poikani ottaisivat tatuointeja, ei minulla olisi kanttia – eikä edes oikeutta – kritisoida heidän valintaansa. Luulen, että päinvastoin pyrkisin vahvistamaan heidän uskoaan oikeasta valinnasta.

Tatuoinnin ei tarvitse aina julistaa tai todistaa. Tribaalitatuointi on koriste, joka ei kerro väkevää tarinaa. Sellainen on osa kantajansa persoonaa, mutta se ei tuo siihen erityistä lisäarvoa. Voisin väittää, että tribaalin kantaja pitää jalkapallosta, mutta ei fanita mitään erityistä joukkuetta.

Vaikka tekniikka kehittyy, tatuointi on enemmän tai vähemmän pysyvä. Persoonaansa voi koristaa myös vaikka lävistyksellä. Sen voi tarpeen tullen ottaa pois, mutta jälki siitäkin aina jää. Jälki kertoo kantajansa historiasta. Jos jotakin itse ottaisin, ottaisin lävistyksen. Nännilävistyksen. Mutta sitä kantaakseen tulisi olla rintalihakset. Ei ole. Minulle riittää asennettani korostamaan printti-T-paita.

Mietin näitä tatska-asioita, kun luin aamulla Justin Frisenin, Troy Campbellin ja Aaron Kayn tutkimuksen, jossa psykologit olivat tutkineet ihmisten brändiuskollisuutta. Tutkimus osoitti, että brändirakkaus oli niin voimakas subjektiivinen tunne, että kilpailijan ei kannata tuhlata ruutiaan hyökkäämällä sitä vastaan faktoilla. Jos haluaa uusia asiakkaita helpommin, markkinointitoimenpiteet kannattaa kohdistaa tribaalijengiin. Heidän ihossaan on vielä tilaa brändeille. Lävistystyypit voivat puolestaan kantaa useampaakin brändiä – tai jättää kantamatta. Mutta minunlaiseni mihinkään sitoumattomat looserit tuntuvat vaihtavan tuotemerkkiä kuin paitaa. Minut voi hurmata T-paidalla, mutta jo seuraavassa kadunkulmassa ostan sen peittävän neuleen.

Mihin kategoriaan kuulut itse? Mihin kategoriaan asiakkaasi kuuluvat?

 

_61881184_tattoo_getty

Leave a Reply