(Poika)rakkautta

No Comments

”Tom of Finland by Finlayson -tekstiilimallistomme on kunnianosoitus Touko Laaksoselle, joka on kautta aikojen kansainvälisesti tunnetuimpia ja arvostetuimpia suomalaisia kuvataiteilijoita. Olemme ylpeitä siitä, että saamme tekstiilituotteidemme kautta osallistua suvaitsevaisuuden rakentamiseen Suomessa ja maailmalla”, sanoo Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila tiedotteessa.

Uudella mallistolla ei ole mitään tekemistä kunnianosoituksen tai suvaitsevaisuuden rakentamisen kanssa. Kyse on Finlaysonin omistaja-arvon kasvattamisesta. Ei se väärin ole. Se on oikein. Mutta miksi perimmäinen ja ainoa motiivi pitää paperoida tekopyhään kääreeseen?

***

Tänään on lapsen oikeuksien päivä. Tämänvuotisen päivän teema on lapsen oikeus leikkiin. Hyvä teema. Toivottavasti lapsilla on parempi tulevaisuus kuin aikuisilla, sillä eduskunnassa yritettiin taas tänään torpata aikuisten oikeutta rakkauteen. Lapsien tulee syntyä tasa-arvoisina, heidän tulee saada kasvaa tasa-arvoisiksi aikuisiksi. Heillä tulee olla myös lupa kuolla tasa-arvoisina rakastamansa ihmisen rinnalla, jumalan edessä. Tosin Päivi Räsänen todisti taas tänään lausunnoillaan, että hänen jumalansa on suvaitsemattomampi kuin meidän muiden.

***

Meillä oli paljon yhteisiä kavereita. Minä asuin Suomessa, hän Sveitsissä. Oli luontevaa tutustua häneen Facebookissa. Suhteemme lujittui. Hän muutti Suomeen. Kävimme kauppahallissa sushilla. Hän tarjosi. Puhuimme työasioista. Toimitin hänelle sitoumuksetta yhden kampanjaidean. Hän piti siitä. Asiasta ei ole kuitenkaan kuulunut mitään muutamaan viikkoon, kunnes hän tänään aamulla otti yhteyttä ja kertoi, että idea on yhä hyvä, mutta se ei ole edennyt organisatoorisista syistä. Mutta hän palaa asiaan, jahka palaset loksahtelevat kohdalleen. Olen ollut 25 vuotta mainostoimistossa töissä. Tiedän, että olemme hierarkiassa aika pohjalla. En muista juurikaan tapausta, jossa potentiaalinen yhteistyökumppani olisi nähnyt vaivaksi oma-aloitteisesti pahoitella asian viivästymistä. Tuli tunne, että meitä arvostettiin. Aidosti. <3 Petri Hollmén. Voi hyvin, Lyyti.

finlayson+pussilakana+tom+of+finland

 

Leave a Reply